fbpx
ModaStil Života

Teksas jakna – jakna od džinsa je omiljena ovog proleća

Mnoge poznate dame pokazale su da je teksas jakna nešto što im je neizostavan komad garderobe ovog proleća. Među njima je i Šarlota Kaziragi, koja je odabrala kompletnu odevnu kombinaciju od teksasa. Najbolje od svega je što teksas jakna pristaje ženama svim starosnih dobi počev od ranog detinjstva.

Teksas jakne su uvek u modi

Uvek je neki model teksas jakni u modi. Neki imaju svoje komade još od osnovne škole i rado ih nose i dalje. Periodično se nose dosta kratke ili pak predimenzionirano velike jakne, neki vole iscepane, bez donjeg ruba ili sa dodatim ukrasima. Bilo kako bilo, klasična teksas jakna je nešto što uvek prolazi i može da se uklapa u različite trendove.

Čim je otoplilo na ulicama Italije pojavile su se, kako tinejdžerke, tako i dame starije od 50 godina, besprekorno obučene i u jaknama od teksasa. Znamo da su Italijanke besprekorno stilizovane i ništa ne mari da se i mi povremeno ugledamo na njih ne bismo li dobile novu ideju za naš autfit. (Izvor: Amica.it)

Sarlot Kaziragi
Image by Instagram

Šartlot Kaziragi u teksasu

Na modnoj reviji Šanel u Minhenu, Šarlot je došla obučena u džins od glave do pete. Čak je uklopila i tašnu sa istom štampom teksasa, samo je na nogama nosila crne kožne “Meri Džejn” sandalete. Pokazala je da ume da uklopi izvesnu dozu elegancije sa modernim, rok izgledom. Kratka teksas jakna i nešto dublje farmerke su joj odlično pristajali.

Jakna od džinsa i trend za proleće 2024. godine

Mladi trendseteri ovog proleća će nositi jakne sa upadljivim detaljima i neobičnih krojeva. Opet su u modi i modeli iz 80-ih godina, pa se nose ekstremno isprane jakne i one dobijene ispiranjem određenih delova ili šara koje se postižu izbeljivačem. Što odeća deluje istrošenije, to se bolje uklapa.

Mladi vole da teksas jakna bude u kombinaciji sa farmerkama ili uskim šortsem, a nose uglavnom kraće modele ove godine, kao top. Čak su i prestižni brendovi poput Aleksandra Mekvina i Luj Vitona predstavili jaknu od teksasa u luksuznoj verziji i kombinaciji sa ležernijim odevnim predmetima, ali i sa večernjim haljinama.

jakna od teksasa

Klasična jakna od teksasa za žene starije od 50 godina

Žene u tridesetim i četrdesetim godinama biraju da li će nositi modele jakni koje su u trendu ili jednostavne krojeve, dok bi dame starije do 50 trebalo da biraju klasičnije modele, saveti su stručnjaka italijanske mode. Možda će pre odabrati tamno plavi teksas ili da jakna od džinsa bude neka koja im decenijama stoji u ormanu gotovo zaboravljena. Savršena jakna od džinsa nikada ne izlazi iz mode i nema potrebe da je menjate. Jakna od teksasa je kao dobro vino i sa njom nema mnogo greške prilikom odevanja. Možete je kombinovati uz duge haljine, meke rolke i pantalone ili jednostavnu mornarsku majicu i kraće pantalone uz mokasine.

Da li znate kako je nastala teksas jakna?

Kreator prve jakne je takođe gospodin Levi, koji je uveo prve kapute u svojoj farbici još 1880. godine. Modeli su se s godinama menjali, a nisu postojale samo Levis jakne, jer je već 1921. godine vrend Li (Lee) lansirao ove jakne dizajnirane za železničare. Od tada su se menjali različiti modeli jakni sa drikerima ili rajsferšlusima, a jedno vreme ova jakna je bila i simbol muškosti. Kasnije ste mogli da viđate Džejmsa Dina i Stiva Mekvina u teksas jaknama koje su bile njihov zaštitni znak.

Teksas jakne su definitivno bile i ostale bezvremenski komad. Razmislite o tome da li ipak želite da nabavite jedan klasičniji i kvalitetniji komad koji ćete moći da nosite decenijama. Ipak, ako više volite nešto neobičnije komade, sigurni smo da se i za vas mogu naći takvi modeli.

teksas jakna

Možete ih kombinovati uz farmerke, ali i uz različite sukne, cvetne haljine i patike ili neku drugu kombinaciju po izboru. Kada vam treba ležernija jakna u proleće i jesen, ovo uvek može biti vaš izbor. Moda se menja, ali neke stvari prilagodite onome što vam prija, a ove godine svakako nemojte zaboraviti da svoju jaknu izvadite iz ormana.

Objavljen: 7. maja 2022. godine, ažuriran: 12. aprila 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button