fbpx
ModaStil Života

Kraljice kao modni uzori

U 21. veku mnoge stvari su se promenile. Iako velike, klasne razlike više ne čine toliki jaz, u stilu odevanja. Kraljice kao modni uzori, imaju stil koji nije nedostižan i i te kako je zanimljiv damama širom sveta. Ovo ne znači da treba da sebi priuštite skupe komade, koje ima plemstvo, ali vam mogu biti prigodna inspiracija za oblačenje u mnogim prilikama.

Uglavnom se priča o britanskoj kraljevskoj porodici i tome šta je Kejt Midlton obukla, a prošlih decenija akcenat je bio i na princezama od Monaka. Nešto manje spominjane, ali definitivno dame besprekornog stila su dve kraljice: Leticija, kraljica Španije i Ranije, kraljica Jordana.

Kraljice kao modni uzori: Leticija, kraljica Španije

Image by Instagram

Kraljica Leticija već godinama nepogrešivo bira svoje odevne komade. Ako vam je potrebna inspiracija za neki važan događaj, kao što je venčanje ili krštenje, samo pogledajte par njenih izbora i nećete pogrešiti. Šminka joj je uvek na mestu i odmerena, kao i celokupan stajling. Neretko ćete je videti u bluzi ili pantalonama, a sve to na njoj izgleda besprekorno. Ona nam je nemali broj puta pokazala i da nije neophodan veliki budžet za garderobu.

Kraljica Leticija je neko koga ćete videti u odelu Masimo Duti i to više puta, jer nije od onih koje će samo jednom obući određene odevne predmete. Ona uglavnom nosi jednostavna odela i jednobojne bluze, ali je povremeno možemo videti i u elegantnoj haljini. Cipele su joj najčešće klasične salonke, a nakit jednostavan.

Na pragu svog 50. rođendana, kraljica Leticija je definitivno neko čiji stil možete da kopirate. Glavno obeležje njenih stilskih pravila jeste da:

  1. Obratite pažnju na boju, a pre svega materijal. Neophodno je da birate prirodne i kvalitetne materijale.
  2. Ostavite neki deo kože vidljivim, poput nogu ili ruku, ali nema potrebe ni da otkrivate previše, kao što preuska garderoba nije neophodna.

Kraljica Ranija od Jordana kao modna ikona

Kraljici Raniji se često zamera to što oblači skupocenu garderobu, a u njenoj kraljevini je veliko siromaštvo. Njenoj stilizovanosti ne možemo pronaći manu. Čak i kada je u pitanju kosa, njena frizura je jedna od najimitiranijih na planeti.

Kraljica Ranija
Image by Instagram

Kraljica Ranija je neko ko se uvek oblači sa merom, shodno svojoj tituli, ali i kulturi u kojoj živi, strogo vodi računa da ne bude previše otkrivena, no ipak sve je uklopljeno sa merom i ne beži od pripijenijih odevnih komada. Na njoj ćete najčešće videti lepo skrojene pantalone ili duže plisirane suknje, te neku finu haljinu koja prati liniju tela ili kombinezon. Dešavalo se da u slobodno vreme prošeta i u običnom džemperu i uskim farmerkama te ravnoj obući. Inače, gotovo uvek nosi klasične salonke sa visokim potpeticama, koje idu u špic.

Kraljica Ranija je sa suprugom, kraljem Abd Alah, na presto došla 1999. godine, ima 52 godine i majka je četvoro dece. Njen život nije bio idiličan, već se više puta suočavala sa brigama i zbog mogućeg svrgavanja sa prestola. Ovo je kulminiralo pokušajem državnog udara u aprilu 2021. godine. Kraljica Ranija sve je dostojanstveno iznela, bez obzira na nevolje koje su se dešavale. Ona se, iz pozicije u kojoj je, bori za poboljšanje prava žena i dece u Jordanu. Uticajna je i ugledna širom sveta, a upravo je i njeno neformalno oblačenje nešto o čemu se priča.

Poslednje što je okupiralo stiliste širom sveta jeste blago posvetljivanje kose kojim je unela promenu u svoj izgled. Veliko posvetljenje kose, donelo joj je osvežen izgled i dašak glamura dostojan jedne kraljice.

Kraljica je ovim potezom podmladila svoj izgled, a njena suptilna šminka u tome pomaže. Odmerenost u odevanju je u skladu sa onom starom “Manje je više!” Ove dve dame su nam pokazale upravo to da se možete oblačiti jednostavno i prijatno, uz dozu zadrške i elegancije, a da pritom ne preterate. Nema potrebe za otkrivanjem celih nogu, leđa ili stomaka da biste izgledali privlačno i ženstveno. Naprotiv.

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button