fbpx
PorodicaU poverenju

Ženski orgazam: 3 saveta za najbolji ženski orgazam

Još uvek je ženski orgazam nekada tabu, nekada nedokučiv, a kod nekih žena i nedostižan. Međutim, uz malo nežnosti, znanja, vremena i malo stimulacije i te kako će biti pravo uživanje.

3 saveta za bolji ženski orgazam

Bilo da imate partnera ili ste sami, orgazam može dovesti do zadovoljstva, ali i do nelagodnosti i frustracije. Kako da dostignete olakšanje i zadovljstvo orgazma, ako MedlinePlus kaže da ga čak 20% žena nije doživelo nikada, a čak 50% žena bi želelo da ga ima češće. Erotika, bolje eksperimentisanje, predigra i različiti seksualni položaji će vas pre odvesti tamo gde želite da budete. Neverovatni orgazmi će učiniti da učvrstite vezu sa partnerom, a orgazam tokom masturbacije će učiniti da se osećate zadovoljnije.

kako postici orgazam
Photo by Kenta Kikuchi on Unsplash

1. Uživajte u predigri

Nemojte preskakati predigru. Možda nemate previše vremena, ali predigra je nekada ključna. Predigra može biti razmena poruka tokom dana ili masaža nakon večere. Možda ćete satima pričati ili se dopisivati o predstojećem susretu. Radite ono što vam prija i što vas uzbuđuje. Za svakoga je to nešto drugo.

 • Možda je ono što vama pomaže da dostignete orgazam zapravo romantika. Napravite romatičnu večeru ili idite negde da jedete, napravite toplu kupku, upalite sveće, pustite romantičnu muziku. Emocionalna intimnost vas može dovesti do boljeg seksualnog iskustva.
 • Dodir – Ne potcenjujte uticaj dodira. Nežno maženje može da stvori seksualnu tenziju češće nego bilo šta drugo. Držanje za ruku, grljenje i dodirivanje leđa ili butina. Ne morate se samo fokusirate na intimne delove tela ili grudi.
 • Sledeći nivo je ljubljenje koje je neophodno tokom predigre. Otkrijte nova mesta za ljubljenje kao što su ramena i zadnji deo vrata. Orgazam se lakše dostiže, ako tokom ljubljenja ruke pustite da „lutaju“ po telu.
 • Senzualne masaže i upotreba eteričnih ulja mogu da poboljšaju stvari. Možete probati i intimno osvetljenje, poput sveća. Sve ovo će doprineti opuštanju, ali i uspešnijem putu do orgazma.
 • Erotika nije prevaziđena, naprotiv. Na korak do pornografije, koja je svuda dostupna, nedostaje prave erotike. Zajednička soft literatura i te kako može da bude uzbudljivo iskustvo za oboje.
 • Nemojte prestati da razgovarate. Komunikacija je, kao i van spavaće sobe, i u njoj neophodna. Žene koje imaju problem sa postizanjem orgazma često se ne osećaju bezbedno. Poštovanje, ljubav i želja će poboljšati i intimu, kao i osećaj zadovoljstva.  

Jedini način da partneru stavite do znanja šta vam prija jeste da mu to i kažete. Nekada je potrebno da kažete šta vam prija i to i pokažete. Malo vežbe i prilagođavanja mogu biti put do seksualnog uživanja u spavaćoj sobi za oba partnera.

u poverenju 2

2. Upoznajte erogene zone

Brojne su rasprave čak i na temu da li postoji ili ne G-tačka, ni klitoris svakako igra važnu ulogu u ženskom postizanju vrhunca. Napravljen je od nervnih završetaka, kao i grlić penisa i veoma osetljiv. Većini žena je potrebna stimulacija u predelu klitorisa da bi doživele orgazam.

Deo klitorisa koji mi možemo da vidimo naziva se glava klitorisa, a stimulisanje i milovanje labija može biti uzbuđujuće zbog klitoralnog tkiva koje se unutra nalazi. Stimulacija glave klitorisa može biti veoma intenzivna za neke žene.

G-tačka se nalazi unutar vagine i predstavlja skup osetljivih nervnih završetaka na pola puta od otvora vagine do grlića materice. Možete je pronaći na prednjem zidu vagine dok ležite na leđima, nežno gurnite prst u vaginu sa dlanom okrenutim na gore te savijte prst da je dodirnete. Kod nekih žena, ova oblast je veoma osetljiva i lako ih uzbuđuje, dok kod nekih to nije slučaj. Normalno je da se žene razlikuju. U različitim seksualnim položajima možete otkriti šta vas najviše uzbuđuje i šta vam prija kako bi postigli najbolji ženski orgazam.

3. Seksualni položaji koji prijaju ženama

Seksualni položaji koji stimulišu klitoris najviše prijaju ženama. Žene pre postižu orgazam u ovim položajima nego što im je važna vaginalna penetracija:

 • Žena je gore – ova poza pruža najbolju stimulaciju G-tačke s obzirom na ugao, a žena može pomerati telo tako da stimuliše klitoris kako njoj prija.
 • Misionarska modifikovana poza – ovo je klasična misionarska poza, ali sa dodatkom jastuka pod zadnjicom. Na ovaj način se klitoris bolje stimuliše.
 • Oba partnera sede – Sedenje u krilu omogućava duboku penetraciju, ali i dobru stimulaciju klitorisa uz obilje intimnosti.
 • Položaj kašike – kada partner leži iza partnerke i ugao penetracije je takav da je moguće stimulisati klitoris dodirom ili pomoću seksualnih pomagala.
 • Oralni seks – čak 80% žena ne uspeva da doživi orgazam samo uz pomoć vaginalnog odnosa, te njima nekada više prija kada im partner pruži oralni seks. Sa druge strane, ima i žena kojima ovaj vid zadovoljavanja ne prija, pa je najbolje da to partneru stavite do znanja.

Ženama nekada seksualne igračke i pomagala pomažu da dođe do orgazma uz penetraciju ili bez nje. Stoga ne bi trebalo da se ustručava da isproba različite načine kako bi utvrdila šta joj prija i šta joj pomaže da doživi orgazam. Ukoliko joj nešto prija ili je boli, ne bi trebalo da to praktikuje.

Orgazam jeste zdrav i prijatan, ali nije neophodan da bi se uživalo u seksu i ne mora da bude krajnji cilj po svaku cenu.

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button