Porodična trpeza
Oslić u belom vinu
Sastojci
- Oko 600-700g fileta oslića
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100ml belog vina
- Oko 600g krompira
- 10g putera
- Veza peršunovog lista
- Ulje (suncokretovo ili maslinovo za prženje)
- So i biber
Priprema
Filete ribe preseći na polovine ako su predugi, začiniti sa biberom i solju, zatim uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Ribu vaditi na ubrus ili salvetu da upije višak ulja. Kada završite, u isti tiganj sipati belo vino, sačekati da proključa minut, zatim dodati sitno seckan peršun i pavlaku, te kuvati sve još 2-3 minuta.
Odvojeno skuvati oljušten krompir isečen na kockice (kao za krompir pire). Krompir kada je proceđen posoliti i dodati mu puter da se rastopi preko njega.
Servirati oslić i krompir preliven sosom.
Reklame