Demetrini saveti za uvođenje čvrste hrane bebi
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Nekadašnje omiljeno jelo iz vrtića je ćušpajz od šargarepe. Veoma se lako pravi, a možete ga prilagoditi kako vam odgovara uz dodatak nekih začina, povrća ili, kao u ovom slučaju, pavlake.
Nekadašnje omiljeno jelo iz vrtića je ćušpajz od šargarepe. Veoma se lako pravi, a možete ga prilagoditi kako vam odgovara uz dodatak nekih začina, povrća ili, kao u ovom slučaju, pavlake.
Ovo je mera za dve osobe kao prilog uz ručak. Ukoliko jede više ljudi ili samo to planirate da jedete, povećajte količine.
Foto: MrsPetkovic
Veoma sitno iseckajte luk (možete i u seckalici, ako deca ne vole da ga osete). Šargarepu isecite na tanke kolutove nakon što je očistite. U šerpu sipajte maslinovo ulje na dno, a zatim dodajte luk i kada postane staklast (providan), dodajte i šargarepu, a zatim sipajte malo vode i dinstajte dok se šargarepa ne skuva.
Kada je gotovo, dodajte pavlaku i brašno ili laneno seme razmućeno u malo vode, sve promešajte, dodajte so i biber i kuvajte još minut. Služite po želji i uz šta želite.
Ukoliko planirate da pravite za bebu, kuvajte u vodi šargarepu, te na par kapi ulja propržite malo luka i šargarepu stavite na minut, tek da sjedinite. Onda štapnim mikserom ili u seckalici sjedinite sa pavlakom i peršunom i servirajte kao kašu.
Kako se pravi Italijanski rižoto: Kako se pravi rižoto na italijanski način?
Objavljen: 8. jun 2024. godine, ažuriran: 23. jul 2025. godine
Pročitajte: Kako se pravi ćušpajz od šargarepe – POSNO
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Obe fontanele su veoma važne za bebin rast i razvoj i ne treba da vam budu izvor stresa. Ova mekana mesta nisu toliko osetljiva i ne treba da izazivaju stres i strah kao što se obično roditeljima dešava.
Žene koje su u menopauzi imaju veoma nizak nivo estrogena i progesterona. Nizak nivo ovih hormona povećava rizik za određenje probleme sa zdravljem, ali postoje i oni zdravstveni problemi koji se inače pojavljuju s godinama.
Mnogima se čini da će sreća doći kada budu imali porodicu, nekretninu ili bolje plaćen posao, ali sreća koja na taj način dolazi je i prolazna.
Kod osoba koje imaju kraći ciklus, ovulacija se može dogoditi ranije, obzirom da se dešava otprilike 10 do 16 dana pre sledeće menstruacije.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.