Cezar salata (za 2 osobe)

Cezar salata je jedno od ukusnijih jela, uz to nije tipična salata već kompletan obrok. Ređe se sprema kod kuće jer nekada deluje da je više posla i previše zaprljanih sudova, a pojede se za par minuta. Osim što je važno dodati prave sastojke i dresing je važno da bude adekvatan. Probala sam razne, ali ovo je verovatno najbolja cezar salata koju sami možete napraviti.
U ovom tekstu:

Šta je potrebno da se napravi cezar salata?
- 2 parčeta pilećeg filea (pola celog filea)
- pola veće zelene salate
- 2 parčeta hleba za krutone
- 6 listića pančete
- nekoliko čeri paradajza
- 50 ml jogurta
- 4 kašike majoneza,
- malo limuna
- kašičica senfa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka,
- so
- biber
Kako se pravi cezar salata?
Na malo maslinovog ulja propržite deblje parčiće pilećeg filea. Odvojeno ispržite pančetu, a na toj podlozi, prepržite i hleb. Piletinu isecite na trakice, a hleb na kockice. Hleb možete i tostirati, ako vam je lakše. Salatu dobro operite, a zatim potpuno osušite i iscepkajte na sitnije komade. Pomešajte dresing od jogurta, majoneza, senfa, limuna i kašike maslinovog.

Na ivice činije natrljati beli luk, onda staviti zelenu salatu i preliti je dresingom, dodajte so i biber po ukusu. Dodajte piletinu, krutone, slaninu i čeri paradajz. Sve pomešajte i poslužite odmah.

Ukoliko vam treba još ideja, ovde ih možete naći: Ideje za večeru: 50 ideja za večeru, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal
Podloge na stolu su JYSK, tanjiri Ikea, a escajg Berghoff.
Objavljen: 22. april 2022. godine, ažuriran: 5. novembar 2024. godine