fbpx
AktuelnoDogađaji i dešavanja

Dečiji festival na Oplencu

PRINC MIHAILO I PRINCEZA LJUBICA ORGANIZUJU DEČIJI FESTIVAL NA OPLENCU

Sa velikim zadovoljstvom želimo da najavimo šesti Dečji festival Oplenac koji će se održati 17. septembra od 11 do 18 časova u šumi iza crkve Svetog Đorđa.

Festival organizuje Fondacija Koreni”, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila Karađorđevića i princeze Ljubice Karađorđević.

 Dečiji festival na Oplencu

“Šestu godinu zaredom na hiljade mališana provede čitav dan na Oplencu igrajući se, učeći, družeći se – bez telefona, ekrana, video igrica i društvenih mreža. Kada smo osnovali Dečji festival cilj nam je bio da deca provedu jedan dan u prirodi i usput razviju neke nove veštine. Danas je Festival prerastao u dan za porodicu, kada mališani uče kroz igru, razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti, usvajaju kvalitetne životne vrednosti, i kući odlaze inspirisani da nastave da se bave nekom od aktivnosti koje su upoznali na Oplencu.”, istakla je princeza Ljubica Karađorđević i dodala da nas ove godine očekuje više od 60 različitih aktivnosti.

decji festival Oplenac
fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Festival će okupiti učesnike iz cele Srbije, među kojima su:

  • NTC sistem učenja
  • Beo Zoo vrt
  • Zoo vrt Palić
  • Mensa Srbije i radionice Oblutak
  • Prirodnjački centar Svilajnac
  • Istorijski arhiv Niš
  • Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Hor ISON, i mnogi drugi.
deciji festival na oplencu
fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Osim dobro poznatih prijatelja festivala, tu su i grupni i pojedinačni sportovi, kreativne i edukativne radionice, folklor i drugi plesovi, učenje o prirodi kroz igru, upoznavanje sa naukom kroz zabavu, savetovalište za roditelje, kutak za najmlađe i decu sa razvojnim poteškoćama, jahanje, streličarstvo, i još mnogo toga.

Ulaz na festival je besplatan. Festival ima dobrotvorni karakter i ove godine prikupljene donacije biće usmerene ka izgradnji dečjeg igrališta u Topoli.

Midas

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button