fbpx
AktuelnoDogađaji i dešavanja

5. DEČJI FESTIVAL OPLENAC

Juče je održan 5. Dečji festival Oplenac pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

5. Dečji festival Oplenac

Pod motom Festivala “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu je bilo dostupno preko 50 različitih aktivnosti na otvorenom koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština kod mališana. Najpopularniji su bili jahanje, streličarstvo i senzorna šuma namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. Gužva je bila i na štandu Beo zoo vrta gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i na kreativnim radionicama gde su deca crtala, učila kaligrafiju i gradila Topolu budućnosti.

Festival je posetio rekordan broj roditelja i dece, više od 7.000 posetilaca je provelo zabavan dan na Oplencu, a preko 300 učesnika se postaralo da deca nešto i nauče dok se dobro provode.

5. deciji festival oplenac
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com) – 5. Dečji festival Oplenac

NjKV princeza Ljubica Karađorđević je izjavila:

“Iz godine u godinu raste broj dece koja posećuju Festival i sa njega odlaze nasmejana, ali što je još važnije, sve je veći broj njih koji i nakon Festivala nastavlja da se bavi nekom od aktivnosti koje su tamo isprobali. To nam je cilj: da podstaknemo i decu i roditelje da usvoje dobre navike i aktivan stil života.

Ponosna sam na sve učesnike i koordinatore koji su svojim napornim radom učinili da Festival i ove godine prođe besprekorno.”

Deca su se na Festivalu osvežila Moja kravica mlekom prepoznatljivog ukusa i kvaliteta, ključnom namirnicom u ishrani koja stimuliše njihov rast i razvoj. Mleko se svrstava u jedan od najpreporučljivijih napitaka za zdravo odrastanje upravo zahvaljujući vitaminima i mineralima koji su njegov prirodni sastojak a koji najvećim delom pospešuju jačanje i očuvanje zuba i kostiju kod najmlađih.

5. decji festival Oplenac
fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com) – 5. Dečji festival Oplenac

Veoma smo ponosni na to što svi učesnici i organizatori na Festivalu učestvuju potpuno volonterski. Koordinator volontera na Festivalu, Đorđe Gojković (inače izvanredan student prava), na tu temu izjavio je:

“Kao jednog od dvojice koordinatora volontera, priroda zaduženja me obavezuje na intenzivan rad sa drugim ljudima. Entuzijazam sa kojim se volonteri angažuju pokazuje da su svesni za koliko veliko dobro se trude. Zadaci koje zajedno uspešno izvršavamo, međusobna pomoć, poteškoće, pa i nesuglasice koje se rešavaju – sve to doprinosi da osećaj zadovoljstva bude veći.

Ovaj jubilej, petogodišnjicu Festivala, dočekali smo sa najboljim odzivom volontera do sada. Susret s ljudima je taj koji raduje i zbog koga vredi truditi se!”

Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli.

Do sledećeg Festivala,

Tim Dečji festival Oplenac

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button