Kako poboljšati nizak libido kod žene?
Ukoliko se sa ovako složenom životnom situacijom nosite tako što pijete alkohol ili pušite, velika je verovatnoća da će se to odraziti i na izostanak seksualne želje.
Prebranac je jedno od omiljenih tradicionalnih jela i često se nalazi na posnoj trpezi. Svakako ga možete praviti u varijanti koja nije posna, odnosno sa kobasicama, na primer, ili sa mašću umesto ulja.
Prebranac je jedno od omiljenih tradicionalnih jela i često se nalazi na posnoj trpezi. Svakako ga možete praviti u varijanti koja nije posna, odnosno sa kobasicama, na primer, ili sa mašću umesto ulja.
Foto: MrsPetkovic
Foto: MrsPetkovic
Potopite pasulj veče pre, kako bi bio zdraviji i brže se skuvao. Sutradan ga kuvajte u vodi tako što ćete prvu vodu posle 15 minuta ključanja baciti, pa sipati novu vodu. U novoj vodi kuvajte dok zrna pasulja ne postanu meka, na ivici da počnu da se raspadaju. U vodu u kojoj se kuva odmah dodajte lovorov list.
U tiganj sipajte ulje ili mast i zagrejte, dodajte praziluk isečen na kolutove ili crni luk presečen po sredini, pa onda sečen na tanke, tanke kriške. Ovako će pasulj biti ukusniji nego da sečete luk na sitne kockice. Propržite da se luk ustaklasti.
Nakon toga uzmite posudu za rernu. Prospite vodu iz pasulja tako da je ostane da samo blago prekriva pasulj, nemojte potpuno cediti. Dodajte biber, so i alevu papriku.
U posudu sipajte red ulja sa lukom, red pasulja, pa na kraju sve sjedinite blago i proverite da li je dovoljno slano. Ako je potrebno dodajte još soli i pecite u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni kako bi se lepo zapekao. Ako dodajete kobasice, pečurke i slično u prebranac. Dodajte ih preko pasulja i blago utisnite, kada ga sipate u posudu.
Još predloga: Pasulj sa kobasicama: Kako se kuva čorbast pasulj?
Objavljen: 15. jun 2024. godine, ažuriran: 6. avgusta 2025. godine
Pročitajte:
Ukoliko se sa ovako složenom životnom situacijom nosite tako što pijete alkohol ili pušite, velika je verovatnoća da će se to odraziti i na izostanak seksualne želje.
Istraživanja sprovedena u našoj zemlji pokazuju da skoro svako peto dete ima izražene simptome emocionalnih poteškoća, a 3 do 7 odsto njih pati od kliničke depresije koja zahteva stručnu pomoć.
Nekada čak može i mesecima potrajati lečenja čira na stopalu. A jedina pozitivna strana je što je ova rana bezbolna uglavnom. Morate pre svega veoma veliku pažnju posvetiti preventivi. Nemojte brigu prepuštati slučaju.
31. nedelja trudnoće – Pošto stomak postaje veći, možda ste primetili da ste počeli da se gegate pomalo. Usled trudnoće, hormoni omekšavaju i opuštaju ligamente u karlici, kukovi postaju širi nego ranije i počinjete da se gegate kada hodate.
Niskokalorična dijeta se može držati kratko u medicinske svrhe i pod nadzorom lekara. Važno je napomenuti da je ovo dijeta koju nikada ne treba da držite na svoju ruku.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.
Ovaj recept za sočne šnicle sa pečurkama u rerni se najjednostavnije pravi od svinjskog buta i klasičnih šampinjona sa pavlakom za kuvanje.