Juneća džigerica sa belim lukom
Juneća džigerica se može pripremiti i na vrlo jednostavan način, bez dodavanja drugog povrća, a samo uz dodatak belog luka, soli i ulja. Na ovaj način možete pripremiti i svinjsku džigericu.

Juneća džigerica se može pripremiti i na vrlo jednostavan način, bez dodavanja drugog povrća, a samo uz dodatak belog luka, soli i ulja. Na ovaj način možete pripremiti i svinjsku džigericu.
Sastojci – Juneća džigerica sa belim lukom:
- oko 500-600 g juneće džigerice
- oko 100 ml ulja za prženje ili 2 pune kašike masti
- 4-5 čenova belog luka
- biber po ukusu
- peršun
- so

Kako se sprema juneća džigerica sa belim lukom?
Najjednostavnije je da vam u mesari iseku džigericu na tanke šnicle, ali to možete uraditi i sami, ako imate oštar nož. Neko voli da je iseče na tanje trake, a ja sam ovaj put pravila nešto šire, kao manje pravougaone šnicle.
Svežu džigericu pržite na veoma zagrejanoj masti ili ulju. Možete je pre prženja potopiti oko pola sata u mleko da omekša, ali ne morate. Ako ste kupili svežu i ukoliko je pre kraja pečenja ne budete solili biće ukusna.
Pržite je samo par minuta, neko voli da ostave slabo pečena, a drugi da je jače ispeku. Svakako se prži dok ne vidite da je spolja gotova. Pred sam kraj dodajte beli luk seckan po želji, biber i sitno seckan peršun, a kada je gotova i so.
- Nemojte soliti džigericu dok jelo nije gotovo kako ne bi bila tvrda. Uvek možete dodati papriku i crni luk ili spremati bećarac kao prilog.

Foto: MrsPetkovic
Pročitajte: