Junetina sa šampinjonima: Juneće šnicle u sosu od pečuraka
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.

Foto: MrsPetkovic
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.

Junetina sa šampinjonima – sastojci:
- oko 600 g junećih šnicli od buta
- oko 400 grama šampinjona
- glavica crnog luka (još bolje 1 praziluk)
- so, biber
- malo ulja (oko 50 ml) ili masti (kašika)
- aleva paprika
- kašičica senfa (po želji)
- kašika nekog brašna
- 1/3 kisele pavlake
- 2 lovorova lista
Kako se pravi junetina sa šampinjonima?
Isecite i izlupajte šnicle tako da ih smanjite i stanjite. Propržite ih na ulju ili masti tako da se lepo pobele i krenu da se spolja blago prže. Onda dodajte so, biber, alevu, lovorov list i dodajte vodu da se krčkaju oko sat vremena.
Kada šnicle omekšaju i skoro su gotove i voda ispari, možete ih izvaditi u tanjir ili, ako ima mesta, tu dodati luk i šampinjone. Propržiti šampinjone i luk, a a zatim dodajte senf, pavlaku i brašno razmućeno u pola čaše vode. Sve sjedinite, krčkajte na blagoj vatri još desetak do petnaest minuta i servirajte sa pire krompirom ili barenim pirinčem po želji.
