fbpx
Venčanje

Planiranje venčanja na plaži

Venčanje na plaži

Ako želite malo, jednostavno venčanje u prirodi, plaža je savršeno rešenje. Ukoliko ste se odlučili da se venčate na plaži, bilo da je u pitanju neka udaljena morska destinacija ili pak obala reke, ovo su najbitnije stvari koje trebate imati u vidu pri planiranju.

Ukoliko želite da imate i bend, kompletan provod i pozovete više gostiju, razmislite o vikend okupljanju u nekom od zanimljivih odmarališta, na reci ili jezeru. Za koju god opciju da se odlučite, venčanje na plaži je nešto što se dugo pamti i nudi pregršt opcija.

1058580 30363951

1. Odaberite lokaciju za venčanje

Izaberite lokaciju na osnovu vašeg stila i toga kako zamišljate da venčanje treba da izgleda. Imate izbor: to može biti na nekoj udaljenoj plaži na moru, gde ćete biti sami sa partnerom, eventualno i kumovima ili želite da venčanje organizujete na gradskoj plaži na reci uz prisustvo mnogobrojnih gostiju. Proverite da li je na toj lokaciji potrebno platiti neke takse ukoliko želite da održite tu venčanje.

2. Planirajte venčanje na vreme 

Najbolje da ovakav tip venčanja počnete što ranije da planirate. Posebno ukoliko želite da se venčate van zemlje. Postoji mogućnost da je u tom slučaju prikupljanje dokumentacije dugotrajan proces.

3. Napravite spisak gostiju i stvari koje treba da uradite

Napravite spisak svega što treba da nabavite i organizujete. Lakše će vam biti da tako pratite šta ste obezbedili i šta je preostalo.
Kao i spisak pitanja koje ćete poslati nadležnim na teritoriji na kojoj planirate da pravite venčanje, kako ne biste imali još neku nedoumicu.

4. Budite fleksibilni

Potrudite se da se ne nervirate i ne budete pod stresom zbog predstojećeg venčanja. Zapamtite da su spontana dešavanja i iznenadni događaji obično ostaju u najlepšem sećanju. Naravno da želite sve najbolje za svoje venčanje, ali nema potrebe biti preterano pod stresom.

5. Unajmite profesionalce za venčanje

Ukoliko ste u mogućnosti, unajmite organizatora venčanja. Najbolje bi bilo da već poznaje lokaciju na kojoj planirate da se venčate. On će vam u mnogome smanjiti glavobolju i rešiti vas nedoumica.

6. Vodič za goste na venčanju

Ako ste odabrali relativno nepoznatu lokaciju, proverite da li gosti znaju kako da nađu put do tamo. Obavestite goste obavezno o tome kakav je teren na kom je venčanje, posebno ženske goste, kako ne bi imale poteškoća u kretanju zbog izbora obuće.

7. Odaberite toaletu u kojoj ćete reći ”DA”

Uklopite vašu i parterovu toaletu sa mestom venčanja i izborom dekoracije. Plaža nije mesto na koje ćete doći u pepeljuga venčanici, ali elegantna haljina i prirodno cveće može biti idealan izbor uz ambijent. A možda se odlučite i za venčanje na pesku u lepršavoj kratkoj haljini, dok će partner nositi zavrnute lanene pantalone i uz to ćete oboje biti bosi.

8. Imajte rezervni plan za mesto venčanja

Majka priroda zna da nas iznenadi. Nije dovoljno da pratite vremensku prognozu, jer vas baš to jutro može iznenaditi kiša, posebno ukoliko planirate venčanje u svojoj blizini. Potrudite se da smislite alternativno mesto gde biste mogli da se venčate, ukoliko vas iznenadi kiša. Kod odlaska u tropske krajeve to je retko problem.


Reklame

Related Articles

Back to top button