fbpx
Venčanje

Burme

Kako odabrati burme? 

1060980 69660552

[quote width=”auto” align=”none” border=”#F55C5F” color=”#F55C5F” title=””]Burma predstavlja vernost i privrženost. Krug je simbol beskrajne ljubavi i trajnosti, a praznina unutar burme simboliše novo i nepoznato, ono što će tek doći.[/quote]

 

Burme se nose ceo život. Tu su da vas podsećaju na stalno prisustvo partnera, i u dobru i u zlu. Nose ih oba partnera.

VENA LJUBAVI

U Srbiji i još nekim zemljama, burme se nose na desnoj ruci. U drugim zemljama i kulturama običaj je da se nose na levoj ruci. Kroz domali prst leve ruke prolazi vena ljubavi (vena amoris) i tako povezuje prsten sa srcem, zato kažu da ova ljubav traje dok god kuca srce.

RAZMENA BURMI U HRIŠĆANSTVU

Razmena burmi je stari crkveni običaj. Svi Hrišćani razmenjuju burme na venčanju. U zavisnosti od crkve, u nekim hrišćanskim pravcima, burme sami razmenjuju mladenci, kod drugih to čini sveštenik, a kod nekih kum.

Venčani prsten predstavlja simboliku koja označava savez, odnosno spajanje čoveka i žene u Svetoj tajni braka, kojim ih Gospod povezuje dok ih smrt ne rastavi.

IZBOR BURME

Burmu uvek birajte u skladu sa vašim stilom i načinom života. Nemojte podlegati modnim trendovima, već odaberite vanvremenske, jednostavne burme, po mogućnosti iste za oba partnera.

Pri izboru obratite pažnju da ne kupite ni veliki ni mali broj burme u odnosu na vaš prst. Najbolje je da uzimanje mere prepustite juveliru.

Diskutujte o ovoj temi na Demetra forumu – Burme

(kako bi mogli da vidite kategorije foruma, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi na forumu, potrebno je da se registrujete)

Reklame

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button