fbpx
ModaStil Života

Prava veličina grudnjaka: Kako odrediti veličinu grudnjaka?

Da li znate koji je adekvatan broj vašeg grudnjaka? Možda vam ovo pitanje zvuči smešno, ali preko 80% žena nosi pogrešan broj grudnjaka.

Veličina brushaltera

Dobar grudnjak je veoma važan, ne samo zbog estetike već i zato što on može da utiče na zdravlje žene. 

Brushalter ne treba da vas sputava, steže i treba da sa njime možete da se osećate kao i kada ga nemate.

Grudnjak služi kao podrška grudima, popraviće vam sveukupan izgled. Njime možete da podignete grudi i postavite ih kako želite. On ne sme da vam spada, da se podiže, bretele ne treba da budu preduge, a korpe brushaltera treba da lepo prijanjaju, ne bi smele da se usecaju u grudi, kao ni da grudi ispadaju iz njih.

Kako odrediti broj brushaltera?

Postoje različite vrste mera grudnjaka, ali i se uglavnom rukovodimo evropskim veličinama koje su prikazane na skoro svakoj etiketi grudnjaka koji se prodaje na našem tržištu.

Veličina grudnjaka je obeležena brojem i slovom.

Broj grudnjaka označava vaš obim i ne odnosi se na obim grudi već obim grudnog koša tik ispod grudi. Da biste izmerili obim, biće vam potreban krojački metar. Metar postavite ispod grudi i oko leđa, ali tako da vodite računa da nije postavljen ukoso, već horizontalno kako biste što preciznije izmerili obim.

grudnjak1

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Veličina korpe brushaltera se meri tako što ćete veličinu takođe meriti krojačkim metrom obim grudnog koša u visini bradavica. Onda uporedite obim koji ste dobili sa obimom koji ste pre toga izmerili – obiom ispod grudi. Razlika koju dobijete je pokazatelj oznake, tačnije slova, koja vam veličina korpe treba.

Кada kupujete grudnjak vodite računa da uzmete onaj koji ima i adekvatan broj i slovo. Primera radi. Ako vam je obim ispod grudi 76 cm, a obim na sredini grudi 90 cm. To znači da treba da kupite veličini grudnjaka 75 B.

korpice

Napomena: Ipak treba imati na umu da različiti proizvođači mogu da imaju različite mere, te je najbolje da grudnjak probate kada god je to moguće pre kupovine.

 

Reklame

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button