Piletina u panko prezli

Pileće kokice ili piletina u panko prezli prave se veoma jednostavno.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 4 kašike jogurta
- kašika začina za piletinu ili so i biber
- 1 jaje
- 2 pune kašike brašna
- 100 grama prezle

Kako se pravi piletina u panko prezli?
Pileći file isecite na kockice, pospite začinom za piletinu ili pospite so i biber, možete i alevu papriku po ukusu. Nakon toga uvaljajte u jogurt i ostavite par sati u frižideru, ako imate vremena.
Kada piletinu izvadite iz frižidera, uvaljajte je u brašno, a zatim u jaje, pa u prezlu. Možete pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni ili u zagrejanoj rerni na papiru za pečenje oko 15 minuta na 200 stepeni.
Pečenje u rerni je zdravija opcija jer neće biti masno. Potrebno je samo da popskate uljem, još bolje ako imate ulje u spreju.


Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal
Objavljen: 28. oktobra 2023. godine, ažuriran: 3. maj 2024. godine