Priznajem, ako zamišljam idilične večere, to bi uvek sadržavalo momenat kako klinci sa zadovoljstvom jedu neke mafine, projice i slično.
U stvarnosti, te akrobacije u kuhinji mi najteže idu – po pravilu svako isprobavanje ovih recepata bi se završilo nekim nejedivim.
Stoga, ako verujem u neke recepte, to su svega opcije. A jedna od njih je ovaj recept za mekane projice sa sirom.
Recept je podložan izmenama (na primer, umesto sitnog sira, može da se koristi feta), a od ove količine dobijem oko 25 projica srednje veličine.
Projice sa sirom – SASTOJCI:
2 jaja
1 šolja jogurtaž
šolje kukuruznog brašna
1/2 šolje ulja
1/2 kk soli
1/2 kk praška za pecivo
300g sitnog sira
Ulupati jaja, dodati jogurt i ulje, pa dodati suve sastojke i na kraju, sir. Sve ujednačiti.
Sipati u kalupe i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (kad počne da žute). Kad sipamo u kalupe, ne sipamo pune, no najviše dve trećine, jer će porasti prilikom pečenja.
Lično volim i da ne sipam direktno u kalupe, već da ih obložim papirnim korpicama za mafine, pa u njima pečem.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.