Pasulj sa kobasicama: Kako se kuva čorbast pasulj?
Običan pasulj sa kobasicama spada u domen tradicionalne srpske hrane i jedno je od kuvanih jela koje malo ko ne voli.
Zabavno je i jednostavno koristiti hranu i cveće kako bi napravili svoje vlastite prirodne boje za uskršnja jaja.
Dva glavna načina za korištenje vlastitih boja su da se boje za jaja dodaju dok se ona i kuvaju ili bojiti jaja nakon što su tvrdo kuvana. Mnogo brže je kuvati boje i jaja zajedno, ali će vam tako trebati nekoliko posuda ako želite da napravite više boja. Bojiti jaja nakon što su kuvana zauzeće vam dosta suđa i više vremena, ali može da bude praktičnije (uostalom, većina šporeta ima samo četiri ringle!).
Pokušajte i sveže i smrznute proizvode. Gotovi proizvodi će proizvesti mnogo jače boje. Ključanje boje u koju je dodato sirće će rezultirati jačim bojama. Neki materijali moraju da budu kuvani da bi pustili boju (označeno sa ‘kuvano’ u tablici). Neki od voća, povrća i začina mogu da se koriste hladni. Da biste koristili hladne materijale, prelijte kuvana jaja sa vodom, dodajte sredstvo koje daje boju, dodajte kafenu kašičicu ili manje sirćeta i neka jaja ostanu u frižideru sve dok se ne pojavi željena boja. U većini slučajeva, što duže ostavite jaja u boji, dobićete sve intenzivniju boju.
1. Stavite jaja u jednom sloju u posudu. Dodajte vodu da jaja budu pokrivena.
2. Dodajte otprilike jednu kašikicu sirćeta.
3. Dodajte prirodni pigment. Koristiti više materijala za više jaja ili za intenzivniju boju.
4. Ostavite vodu da proključa.
5. Smanjite temperaturu i krčkajte još 15 minuta.
6. Ako ste zadovoljni sa bojom, izvadite jaja iz tečnosti.
7. Ako želite intenzivniju boju jaja, privremeno izvadite jaja iz tečnosti. Procedite boju kroz filter za kafu (osim ako ne želite pegava jaja). Prekrite jaja sa isfiltriranom bojoj i neka ostanu u frižideru preko noći.
8. Prirodno bojena jaja neće biti sjajna, ali ako želite sjajan izgled možete da utrljate malo ulja na jaja nakon što se osuše.
Ako želite još ideja za farbanje jaja:
Save
Save
Običan pasulj sa kobasicama spada u domen tradicionalne srpske hrane i jedno je od kuvanih jela koje malo ko ne voli.
U tradicionalnom društvu, monogamija se često doživljava kao jedini ispravan oblik partnerskog odnosa. Međutim, poslednjih godina sve više se govori o različitim tipovima veza.
Čitalac se obratio lekaru jer ima kalcifikat u prostati i zanima ga da li postoji neko rešenje mimo operacije.
Dijabetes ili šećerna bolest javlja se kada pankreas prestaje da luči insulin u adekvatnoj količini. Postoje 3 tipa dijabetesa: dijabetes tip 1, dijabetes tip 2 i gestacijski dijabetes.
Koja su najčešća zabluda o vantelesnoj oplodnji? Šta su mitovi, a šta istina?
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Datum Uskrsa se menja iz godine u godinu, a mi se svake godine pitamo „Kada je Uskrs ove godine?“ između ostalog i da bismo mogli da planiramo slobodne dane.
Uskršnja dekoracija sa lišćem, kao i svaka dekoracija zapravo, uopšte ne mora i ne treba da bude...
Jedan od najposećenijih članaka Demetre je „Datum Uskrsa“, sa preko 2.000.000 pregleda, a više p...
Praznici su vreme kada treba da ublažimo stres i uživamo u odmoru, a ko bi mogao da da bolji sav...
Neradni dani 2025. godina - Kako biste na vreme isplanirali godišnje odmore i porodična putovanj...
Kako se približavaju novogodišnji praznici, svi planiraju da tokom praznika gledaju i neki film....