fbpx
Savetnica za dojenje

Beba se češće budi noću

Beba se češće budi noću

PITANJE

Beba stara 2.5 meseca počela je da se budi na svaka 2h noću. Prilikom sisanja, posiki samo jednu siku i zaspi, a to je cinila i ranije, ali je spavala po 4h. Molim Vas za savet. Čitam po forumima slične stvari, ali kod dosta većih beba.
Unapred zahvalna mama

ODGOVOR

Poštovana mama,

Moguće je nekoliko stvari. Prvo, kao majka ste verovatno već shvatili da su bebe stalno u nekikvim fazama.

Dakle, kod dobrih faza je bezveze što moraju da prodju, ali se obradujeemo kada prođe loša faza. Tako je i sa noćnim buđenjem. Neke bebe prva dva meseca sjajno spavaju noću, a onda počnu da se bude češće. Uzrok može biti što počinju polako da im izlaze zubi pa ih to muči. Iako će izaci tek posle šestog meseca, proces nicanja je mnogo duži. Tako da to može biti jedna od stvari.

Druga je da je beba trenutno u skoku u razvoju i da je zato i noćni podoj učestaliji. Možda se primetili da ovih dana i preko dana sisa češće, ali niste toliko obratili pažnju, ako joj dajete da sisa na zahtev, a noću ste primetili, jer vam prekida san. Procitajte tekst o skokovima u razvoju OVDE i razmislite da li se pronalazite u tome. 

Pokušajte da bebu stavite pored sebe noću. Možda joj je potrebna samo Vaša blizina, te bi se manje budila nego kad spava u krevecu.

Srdačno, 

Milena Kostić,

savetnica za dojenje

“Udruženje Roditelj”

Vaša pitanja možete poslati na dojenje@demetra.rs

Odgovore na sva pitanja možete pročitati OVDE

Sve o dojenju – KLIKSave

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button