fbpx
Pitajte ginekologa

Nova trudnoća posle biohemijske i spontanog pobačaja

Čitateljke je postavila pitanje ginekologu, a vezano je za spontani pobačaj i biohemijsku trudnoću – nova trudnoća posle biohemijske.

Pitanje:

Poštovani,

ginekolog

Znam da bez pregleda ništa konkretno ne možete da mi kažete ali Vas molim za bilo kakvo mišljenje na osnovu iskustva i moje priče, ne bih li se malo umirila. Zapravo, posle biohemijske trudnoće i spontanog pobačaja u 7. nedelji (prazan gestacijski mešak), 11. aprila imam pozitivan test na trudnoću. Poslednja menstruacija 12. mart 2020. godine. Ciklusi su na 30 dana. Imam 24 godine. Odmah zatim kreće oskudno krvarenje svetlo ili tamno braon ponekad sa ugrušcima. Prvi UZ 5+5 nedelja gestacijski mešak 12 mm, terapija utrogestan 100mg 3×1, mirovanje i kontrola za 8 dana. Drugi UZ gestacijski mešak 19 mm, žumančana vrećica 4.5 mm, crl 5.4 mm uredna srčana radnja.

Trudnoća prema UZ nedelju dana kasni za trudnoćom prema poslednjoj menstruaciji. Doktor kaže da ne vidi ništa zabrinjavajuće, nema hematoma, ne vidi odakle to krvarenje. Terapija ista i kontrola za mesec dana. Krvarenje je svakodnevno već mesec i par dana istog intenziteta, ponekad se javlja zatezanje u donjem delu stomaka i bolovi u jajnicima. Čemu mogu da se nadam? Da li postoji šansa da sa trudnoćom bude sve u redu?

Unapred hvala.

S poštovanjem,
Andrijana

Nova trudnoća posle biohemijske i spontanog pobačaja – odgovor ginekologa

Slažem se sa Vašim ginekologom i terapijom koja Vam je prepisana. Nadam se da će sa Vašom trudnoćom sve biti u redu, ali to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim kao ni Vaš ginekolog. Koristite terapiju i savete koje Vam je Vaš ginekolog preporučio i razmišljajte pozitivno. Pozdrav,

Nova trudnoća posle biohemijske i spontanog pobačaja
Nova trudnoća posle biohemijske i spontanog pobačaja

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja dr Simić možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button