fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Prvi ciklusi posle porođaja

Čitateljka ima pitanje koje se odnosi na to kako izgledaju prvi ciklusi posle porođaja i da li je normalno da budu neredovni.

Pitanje:

Zdravo,

Blago krvarenje na početku trudnoće

Imam jedno pitanje, ako može pomoć. Porodila sam se 29.01.2020. godine. Prvu menstruaciju sam dobila 12.03. i trajala je 4 dana, bila je malo jača.
Pa zatim, 29.03, isto je trajala 4 dana i bila malo slabija je bila od prve. Zatim, 03.05 je bila naredna menstruacija, prvi dan je sa oskudnim krvarenjem u tragovima, rozikasto. Drugi dan – normalno i 3 dana braonkasto, u tragovima.
Da li je to normalno?

Inače, dojim bebu, na zahtev. Češće nego do pre nekih mesec i po dana, jer je u početku bila kombinacija dojenje i adaptirano mleko. A sad samo sisa.

Unapred hvala,
Pozdrav.

Prvi ciklusi posle porođaja – odgovor ginekologa:

Prvi ciklusi mogu biti neujednačeni i neredovni. To bi vremenom trebalo da se stabilizuje. Ako se ciklusi ne stabilizuju nakon dva-tri meseca, možete otići kod ginekologa po savet.

Prvi ciklusi posle porođaja
Prvi ciklusi posle porođaja

Pročitajte: Menstruacija i dojenje

Pozdrav,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja dr Simić možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Midas

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button