fbpx
Advokat

Zajedničko starateljstvo

Dobar dan,
Potreban mi je savet,ukratko razvela sam se pre 3 godine. Zajedničko starateljstvo. Dete je jednu nedelju kod mene jednu kod bivseg supruga. Htela bih da pokrenem postupak za starateljstvo. Kakva je procedura? Hvala unapred. Ako Vam treba jos nesto od informacija napisacu vam.
Srdacan pozdrav.

Odgovor advokata – Zajedničko starateljstvo

Poštovanje,
Potrebno je da pokrenete tužbu radi izmene odluke o vršenju roditeljskog prava. Tužbom predlažete da se izmeni dosadašnja odluka, da ubuduće Vi vršite roditeljsko pravo samostalno, razloge zbog kojih smatrate da je to u najboljem interesu deteta i predlažete kako da se ubuduće reguliše model viđanja deteta sa ocem i visina izdržavanja.
Od dokumentacije je potrebno da priložite presudu kojom je brak razveden, izvod iz matične knjige rođenih za dete i eventualno druge dokaze ako ih ima koji se odnose na konkretan slučaj.
Ukoliko imate još pitanja stojim na raspolaganju.
Srdačno,
Adv. Jovana Obradović
Jovani Obradović pitanja vezana za parnice iz porodičnih odnosa i maloletničkih prestupa možete postaviti i putem mejla: advokat@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanje advokatu možete pročitati OVDE

Midas

Jovana M. Obradović

Advokat Jovana M. Obradović je diplomirala na Pravnom fakiltetu univerziteta u Beogradu te nakon obavljenog pripravničkog staža u advokatskoj kancelariji, položenog pravosudnog i advokatskog ispita upisana u Advokatsku komoru Beograda. Samostalno se bavi advokaturom u svojoj advokatskoj kancelariji, pretežno parničnim i krivičnim postupcima. Poseduje sertifikat za zasupanje maloletnih lica u krivičnim postupcima.
Back to top button