fbpx
Bebi kolica

Hauck Shopper kolica

Na prvi pogled, Hauck Shopper kolica nikada ne bih kupila. Nije u pitanju ni dizajn, cena, kvalitet. Imaju manu, koja se vidi odmah, a koja je nedopustiva – nije moguće koristiti korpu ispod kolica sve dok beba ne počne da sedi!!!

 

hauck shopper trio set

Kupovinom Hauck Shopper modela kolica ne dobijaju se nikakvi dodaci. U cenu ulaze samo kolica bez torbe, mufa za noge i slično. Cena na našem tržištu je oko 9800 dinara (≈85 eura).

Dimenzije i težina kolica Hauck Shopper kolica

Hauck Shopper su prilično lagana kolica, malih dimenzija. Čak toliko malih dimenzija da će ih beba dok bude ležala vrlo brzo prerasti u smislu da će prosečnoj bebi nogice početi da izviruju, a kasnije kada bude imala više od godinu i po, malo je verovatno da će moći da sedi ispod nadstrešnice jer je naslon kratak.
Ono što je prednost da će stati u većinu gepeka. Istina, ima i manjih, odnosno lakše uklopivih u gepek. Za mali gepek su uvek bolji izbor kolica koja se sklapaju u ”kišobran”, a ne u ”kvadrat”.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}
Dimenzije sklopljenih kolica: 95x52x33 cm
Dimenzije rasklopljenih kolica: 82x52x105 cm
Težina: 7.6 kg

hauck shopper

Upravljanje ovim kolicima nije loše. Ručke su spojene, uz njih stoji i dodatak za odlaganje flašice, igračkice i još nekih sitnica. Praznim kolicima se relativno lako upravlja, koliko to dozvoljavaju dupli prednji točkovi. Međutim sa detetom unutra, priča je malo otežana i to više ne ide tako lako.

Točkovi nisu za preporuku. Prednji su rotirajući, dupli, veličine 17cm, dok su zadnji – jednostruki, fiksirani, prečnika 19cm. Bez obzira što su prilično veliki, prednji dupli točkovi su nezgodni za manevrisanje, uz to nisu ni kvalitetnog materijala, pa se bez obzira na amortizere ne odaje utisak udobnosti.

 

Pojasevi za vezivanje deteta imaju pet tačaka sigurnosti i na prečagi ima dodatan kaiš koji ide između bebinih nogu. On nije neophodan, ali nije ni višak.
Mana je i mala tenda (koja ima providne plastične dodatke sa strane), pa će vam sigurno biti neophodan i suncobran uz ova kolica.
Sistem za obaranje sedišta je na ovim kolicima, kao kod dosta jeftinih modela kolica. Po sistemu ”ranca”, otpušta se pantljika, odnosno platnena traka i tako dovodi naslon u željeni položaj.

Kada je estetska strana u pitanju, sa Hauck Shopper kolicima je proizvođač išao na sigurno. Klasičnog su dizajna, bez imalo inovacija. Materijal je malo grublji, ali se to rešava podmetanjem nekog prekrivača na kolica.

Zaključak je da je za ova kolica potreban skroman budžet, ali čini se da je toliko uštede napravljeno pri izradi ovih kolica, da bi trebalo da budu još dosta povoljnija. A kako da lakše odaberete kolica pročitajte OVDE!

Tamara Petkovi 1

Save

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button