fbpx
Bebi kolica

Graco Evo kolica

Višegodišnja popularnost Graco Evo kolica

Kada se pre skoro četiri godine ovaj model kolica pojavio, bio je među prodavanijim. Ubrzo nakon toga pojavio se i model Chicco Urban i ova dva modela su zaista napravila velike promene na tržištu zbog svoje funkcionalnosti da su potpuno prilagođeni novorođenčetu, kom je udobno i zaštićeno je od spoljnih uticaja, a ujedno nemate višak delova koji treba odložiti. Uz to je poslednjih godina bilo moderno da kolica budu tamnih boja, pa su ova dva modela imala veliki primat na tržištu za ljude sa prosečnim budžetom.

Prednost Chicco kolica je što se ona transformišu u pravu korpu za bebu. Kasnije su se pojavilo još kolica sasvim solidnog kvaliteta, a ovog tipa Chipolino Ritmo, Chipolino Etro, a ima i sijaset kolica ovog tipa skromnijeg kvaliteta i mogućnosti.

Izgled Graco Evo kolica

Ova kolica imaju dobar kvalitet materijala, dizajn je lep, ne odstupa mnogo od klasičnog, već negde podseća na sve Graco modele. Retko kome sa ta kolica ne dopadnu. Jedino im neki kao manu nalaze boju jer su sva crnog rama sa crnom osnovom, a većina modela je teget, crna, krem ili druge boje koja nije baš vesela. Istina je da se na takvim kolicima manje vidi kada su prljava, ali je nekima tmurno da bebu drže u njima.

Materijal sedišta je dobar. Ima dodatni jastučić mekani preko sedišta i ono se može okretati tako da beba gleda i u mamu i u pravcu vožnje. Nije moguće okretati sedište dok je dete u kolicima već morate da ga izvadite. Naslon ima tri položaja, od potpuno sedećeg do ležećeg. Tenda na kolicima nije crna i prilično je velika. Retke su situacije da će vam biti potreban i dodatni suncobran.

Prečaga na kolicima ostavlja dosta prostora bebi, a nema deo koji je spojen između nogu, pa nekako deluje da je obavezno da dete bude vezano u svakom momentu u ovim kolicima čak i ako je malo. Zakopčavanje je na pet tačaka, kao i većina modernih kolica za bebe.

Ram kolica je crne boje, veoma je kvalitetan. Ručke su spojene što olakšava upravljanje. A mana osnovnog modela je što nisu podesive po visini (ovo je ispravljeno kod unapređenog modela Gravo Evo XT koji je i skuplji).

Točkovi na Graco Evo kolicima su taman kako treba. Nisu ni previše veliki da budu glomazna, ali ni mali da budu neudobna i da se teško kreću. Uz to su jednostruki, što je drastično lakše u odnosu na duple, posebno kada su prednji točkovi u pitanju.

Korpa za odlaganje ispod kolica je odlična, čvrsta, prostrana i lako dostupna. Svašta možete da odložite u nju.

Sklapanje Graco Evo kolica

Sklapanje Graco kolica je jednom rukom. Ona se sklapaju u kocku. Dosta manje mesta zauzimaju, ako prvo skinete sedište. Nisu predviđena za male gepeke jer ipak zauzimaju određeni prostor.

Dimenzije Graco kolica

Dimenzije rasklopljenih kolica: 102 x 60 x 86 cm

Dimenzije sklopljenih kolica: 106 x 41 x 60 cm

Težina Graco Evo kolica: 9,5kg

Cena Graco Evo i Graco Evo XT kolica

Cena Graco Evo kolica je oko 265 – 280 evra. Za komplet 2 u 1 – kolica i auto sedište treba da izdvojite 340 – 360 evra, dok je komplet 3 u 1 (korpa, auto sedište i kolica) oko 415 – 435 evra.

Za unapređeni model Graco Evo XT kolica je potrebno oko 340 – 360 evra.

Prednost Graco Evo modela u odnosu na Chicco Urban je cena koja je za oko 80 evra niža. Kvalitet ništa nije lošiji, samo je dizajn malo skromniji i svedeniji. Nema mogućnosti kupovine dodataka u boji i tome slično. Jeftinija i možda nešto modernija opcija su Chipolino Ritmo, s tim da se radi o odnosu američki vs. bugarski brend, pa oni kojima je to važno rado daju takođe oko 50 – 70 evra više za model Evo.

U cenu je pored kolica uključeno i:

 • muf za noge (nije uključen kod modela XT),

 • zaštita od kiše.

Dok uz kolica nije uključeno i mora se doplatiti:

 • korpa za novorođenče (nije vam neophodna),

 • auto sedište 0-13kg,

 • torbu za bebine stvari,

 • držač za flašicu,

 • suncobran.

   

   

   

  Prednosti Graco Evo kolica

 • kolica od 0 do 36 meseci
 • težina kolica
 • lako upravljanje
 • lako sklapanje kolica

Mane Graco Evo kolica

 • dodatni trošak je torba za bebine stvari,
 • nisu za one koji imaju mali gepek,
 • tamnih su boja.

Iskustva sa Graco Evo kolicima

Iskustva sa ovim kolicima su uglavnom pozitivna. Jedna od retkih zamerki je što ručke nisu podesive po visini. Ovaj problem je rešen na unapređenom XT modelu Graco Evo kolica, na njemu su joj stavljeni veći i izdržljviiji točkovi, kao i kvalitetniji materijal. Mana XT modela je što postoji samo i isključivo u komplet crnoj boji.

Poređenje sa Chipolino Ritmo kolicima možete pogledati u recenziji za Ritmo kolica  OVDE!

Midas

Related Articles

Back to top button