fbpx
Posle porođaja

Najiritantniji saveti o roditeljstvu – ovo je 10 najčešćih

Osim što često dobijamo savete koji nas iritiraju, neretko su isti i pogrešni. Napravili smo listu sa 10 saveta za koje su roditelji rekli da im najviše smetaju i ovo su najiritantniji saveti o roditeljstvu.

Najiritantniji saveti o roditeljstvu

Roditeljstvo je kao beskonačna rasprava: svako ima svoje mišljenje o svemu. Verovatno ćete dobiti neželjene savete o skoro svakom aspektu podizanja svoje dece i to ne samo od članova porodice. O, ne!

Čak i konobar u kafiću će vam držati predavanje o „jedinom pravom načinu“ za odvikavanje od pelena (iako je Vaša beba stara 10 meseci u to vreme), a frizer će osuditi vašu brigu oko izbora vrtića (pod pretpostavkom da ne želite stvarno savet). Dok su neka mišljenja korisna, sledeći spisak je inspirisan potrebom da prevrnete očima kad ih čujete:

najiritantniji saveti o roditeljstvu

10. „Ne možete da zatrudnite dok dojite.“ – Ima mnogo dece koja dokazuju da je ovo pogrešno. Više: Kontracepcija posle porođaja

9. „Stavite pirinčane pahuljice u bebinu flašicu da mu pomogne da prespava celu noć.“ – Hvala, ali dva meseca stara beba treba malo da sačeka na čvrstu hranu, za sada. Više: Uvođenje čvrste hrane i bebino spavanje noću

8. „Dobiti još jedno dete je lako.“ – Ako „lako“, znači ustvari „naporno i haotično“, onda se slažemo!

7. „Nikada nemojte da dopustite detetu da gleda TV.“ – Zapravo, crtaći su potpuno prihvatljiva dadilja za vašeg trogodišnjaka, dok odete u WC ili da stavite veš u mašinu. Čak i ako dete priča sa TV-om. Više: Uticaj interneta i televizije na rani razvoj deteta

6. „Spavajte kada beba spava.“ – Taj često ponovljen savet možda uspeva nekim mamama, ali većina nije blagoslovena sa talentom da zaspi na naredbu, tako da postoji verovatnoća da će se beba probuditi baš onog trenutka kada napokon zaspite. Bolje je da iskoristite to dragoceno slobodno vreme da učinite važnije stvari, kao što je gledanje najnovijeg filma na televiziji. I ovo nije cinizam!

5. „Ne podižite bebu kada plače jer ćete je razmaziti.“ – Ne dao Bog da razmazite svoje dete sa ljubavlju i ohrabrivanjem!

4. „Vrtić? Ja nikada ne bih ostavio svoje dete tamo.“ – Ne može biti toliko strašno, s obzirom da ima dece koju roditelji moraju bukvalno da vuku iz vrtića u svoja kola svako poslepodne. Dokazano je da deca koja idu u vrtić kasnije imaju bolji uspeh u školi i uopšte bolje su obrazovana.

3. „Pustila sam svoju decu da spavaju na stomaku, i sve je bilo sasvim u redu.“ – Ovo mišljenje, zajedno sa „kako su nezgodna autosedišta za bebe“ i „kako su pušile tokom svoje trudnoće“, obično se čuju od strane mama i baka koje su podizale decu u sedamdesetim godinama prošlog veka (i ranije) i imaju malo zajedničkog sa najnovijim medicinskim nalazima i preporukama. U ovim situacijama je najbolje samo se nasmešiti i klimati glavom.

2. „Dojenje će učiniti da vaš sin postane Mamin sin“. – U tom slučaju, svi prestanite da dojite ili ćete učiniti da vas sinovi vole! Mnogo!

1. „Moja deca su skinula pelene u vreme oni su imali [UBACITE OVDE SMEŠNO MALI UZRAST]! Sve što smo trebali da učinimo je [PRISTUP UPISATI OVDE].“ – To se obično spominje dok se baca pogled na vašeg skoro trogodišnjaka koji je još u pelenama. Pa, svaka njima čast! Mi smo, međutim, odabrali da se ne brinemo previše o tome, a i uvereni smo da neće nositi pelene do odlaska na fakultet. Nadamo se.

Save

Milena Kostić

Milena Kostić iliti na internet nebu znana kao Mama iz magareće klupe je kourednica portala Demetra, preduzetnica, mama petoro dece. Veruje da ako dopremo do jednog pojedinca, možemo da menjamo sve(t).

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker