fbpx
Nega

Zdrava kosa pomoću kofeina

Zdrava kosa

Opadanje kose je najčešće povezano sa drugim problemima kao što su: hormonski disbalans, metabolički problemi i stres. Na kvalitet i lep izgled kose utiču i mnogi spoljni faktori: sunce, zagađen vazduh, dim i promene temperature.

Kosa se oduvek smatrala važnim faktorom u celokupnom izgledu i muškarca i žene. Muškarci vremenom gube na kvalitetu kose jer opadanje testosterona tokom godina dovodi do njenog razređivanja i skraćenog ciklusa rasta dlake. Naučnici su došli do novih saznanja – uz pomoć kofeina može se sprečiti prevremeno opadanje kose.

Ono na šta mi, sami, moramo obratiti pažnju je zdravlje. Ukoliko problem sa kosom potiče od nekog zdravstvenog problema, moguće ga je rešiti. Ovo je naročito slučaj kod hormonskih poremećaja kod žena. Takođe, nega je uvek važna.

Na genetski faktor ne možemo uticati ni kod muškaraca niti kdod žena i to je ono što nije moguće promeniti. Starenje utiče na proređivanja dlaka i to je nešto što takođe nismo u mogućnosti da promenimo.

Kofeinski kompleks je doprineo očuvanju zdrave i lepe kose, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Razvojem nauke i tehnologije, napredovala je proizvodnja preparata za lokalnu primenu čime bi se ojačala dlaka, njena struktura i rast, a opadanje smanjilo. Ovakvi preparati utiču na genetski zapis koji je uzrok opadanju kose. Kofein sprečava negativni uticaj testosterona. Vreme potrebno da kofeinski kompleks dospe u folikul dlake je 120-160 sekundi. Pokazalo se da ovakvi preparati na bazi kofeina imaju odličan efekat u borbi protiv opadanja kose u kliničkom ispitivanju.

Nega kose pre svega

Nega je najvažniji korak u očuvanju zdrave i lepe kose. Prvenstveno redovno pranje kose i upotreba odgovarajućeg kvalitetnog šampona. Na tržištu ima pregršt kvalitetnih šampona, ali je jako bitno opredeliti se za onaj koji vama odgovara. Upotrebom kvalitetnog šampona, ali onog koji nije odgovarajući za vašu kosu, možete je oštetiti, isušiti ili će se previše brzo mastiti. zdrava kosa pomocu kofeina

Kvalitet šampona ne zavisi nužno od cene, pa ne dozvolite da vas zavaraju skupim proizvodima.

Jako je važno da koristite uvek i dodatne proizvode koji štite kosu od UV zračenja. Sunce je veliki neprijatelj kose. Važno je da ovakvu zaštitu koristite tokom celog leta, a posebno u gradskim sredinama. Preporučljivo je da na plaži uvek imate šešir ili kapu.Save

Save

Save

Save

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button