fbpx
Mojih 5 minutaStil Života

Šta znači kada bubamara sleti na vas?

Da li ste nekada pomislili šta znači kada bubamara sleti na vaš dlan ili telo? Možda ste sujeverni ili ne, ali mnoge kulture sveta imaju tumačenja znakova prirode. Da li je bubamara sletela sasvim slučajno ili ipak donosi neki glas? Kakvo je simbolično značenje bubamara?

Verovanje da bubamara donosi sreću

Postoji istorijsko verovanje širom sveta da bubamare donose sreću. Neki veruju da, kada bubamara sleti na vas, treba da prebrojite broj tačaka na njenim leđima i da vas toliko godina sreće čeka. Drugo verovanje pak kaže da je to broj meseci koji će proći do ostvarenja vaše najveće želje.

Neki kažu i da je sreća snažnija što je bubamara crvenija, a postoji verovanje da će se, ubrzo nakon što se bubamara pojavi, pojaviti i velika ljubav. Dakle, važno je da je bubamara uvek dobar predznak. Izvor: SouthCarolinaAquarium

bubamara sreca
Photo by Benjamin Balázs on Unsplash

Kako je nastalo verovanje da bubamare donose sreću?

Pretpostavlja se da je razlog tome taj što su bubamare odlične protiv sitnih insekata koji uništavaju useve. One se hrane sitnim vašima i insektima koji mogu da ugroze hranu ljudima. Imati puno bubamara u bašti znači da ne morate da brinete od sitnim štetočinama na vašem povrću. One na prirodan način čuvaju biljke bez upotrebe pesticida.

Šta znači kada vidite mrtvu bubamaru?

Mrtva bubamara nije loš predznak. Ona znači da vam dolaze preporod i promena. Ona simbolizuje potrebu da oprostite sebi i krenete dalje putem. Postoji sa druge strane sujeverje da ne valja ubijati bubamaru.

demetra 88
Photo by Martin Oslic on Unsplash
Šta znači sanjati bubamaru?

Ako u snu vidite bubamaru, ona će možda biti simbol vaših osećanja i želje da se povežete sa unutrašnjim detetom u sebi i samim sobom. Razmislite da li vam ovih dana to nedostaje. Pročitajte i: Šta znači kada imate seksualne snove?

Šta znači kada bubamara sleti na vas?

Doktor kineske medicine, Dženel Kim, tvrdi da kada bubamara sleti na vas, to simbolizuje sreću koja vam dolazi. Ovo verovanje je uobičajeno u mnogim azijskim zemljama. Ona kaže i da bubamara ima druga značenja, ona simbolizuje blagostanje, ljubav i pozitivne stvari koje možete očekivati.

Obzirom da bubamare mogu biti različitih boja, one imaju i različita značenja. Dr Kim kaže da jarko crvene bubamare i crne pegave donose najviše sreće i posebno su povoljne, a da se zlatne bubamare smatraju posebnim koliko i kada pronađete detelinu sa četiri lista.

Šta ako bubamara sleti na vas?

Uživajte u tom trenutku – Koliko god da žurite, primetite bubamaru i cenite taj trenutak. Ovo bi trebalo da bude vaš podsetnik na čemu ste sve zahvalni i momenat kada uživate u sreći i blagoslovima u vašem životu.

sta znaci kada bubamara sleti na vas
Photo by Greg Rosenke on Unsplash

Fokusirajte se na svoje želje – Mnogo toga ne možemo da kontrolišemo, ali tih dvadesetak procenata koje možemo oblikuju našu stvarnost. Kada bubamara sleti na vas, iskoristite momenat da se povežete sa sobom i u pogledu svojih želja. Usresredite se na poboljšanje sopstvenog života, razmislite šta je to što želite i kakva je to sreća koja vam dolazi. Samim tim što ćete se na trenutak uživeti u sreću koju osećate, oblikovaćete svoju stvarno u nešto izuzetno moćno, a sreća se može umnožiti.

Razmislite o svojoj ličnoj poruci i interpretirajte je – I kada su u pitanju druge duhovne poruke, ali i vaša podsvest, važno je duhovno značenje, kao i tumačenje poruka. Ono može biti od velike pomoći. Ova poruka je možda jedinstvena za vas i ne možete je upoređivati sa tuđim tumačenjima i porukama. Povežite se sa sobom i svojim umom, razmislite o kontekstu u kom bubamara sleće na vas i očekujte sreću koja će uskoro doći.

Objavljen: 4. decembra 2023. godine, ažuriran: 14. maja 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button