fbpx
Moda

Kako odrediti veličinu grudnjaka?

Da li znate koji je adekvatan broj vašeg grudnjaka? Možda vam ovo pitanje zvuči smešno, ali preko 80% žena nosi pogrešan broj grudnjaka.

Veličina brushaltera

Dobar grudnjak je veoma važan, ne samo zbog estetike već i zato što on može da utiče na zdravlje žene. 

Brushalter ne treba da vas sputava, steže i treba da sa njime možete da se osećate kao i kada ga nemate.

Grudnjak služi kao podrška grudima, popraviće vam sveukupan izgled. Njime možete da podignete grudi i postavite ih kako želite. On ne sme da vam spada, da se podiže, bretele ne treba da budu preduge, a korpe brushaltera treba da lepo prijanjaju, ne bi smele da se usecaju u grudi, kao ni da grudi ispadaju iz njih.

Kako odrediti broj brushaltera?

Postoje različite vrste mera grudnjaka, ali i se uglavnom rukovodimo evropskim veličinama koje su prikazane na skoro svakoj etiketi grudnjaka koji se prodaje na našem tržištu.

Veličina grudnjaka je obeležena brojem i slovom.

Broj grudnjaka označava vaš obim i ne odnosi se na obim grudi već obim grudnog koša tik ispod grudi. Da biste izmerili obim, biće vam potreban krojački metar. Metar postavite ispod grudi i oko leđa, ali tako da vodite računa da nije postavljen ukoso, već horizontalno kako biste što preciznije izmerili obim.

grudnjak1

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Veličina korpe brushaltera se meri tako što ćete veličinu takođe meriti krojačkim metrom obim grudnog koša u visini bradavica. Onda uporedite obim koji ste dobili sa obimom koji ste pre toga izmerili – obiom ispod grudi. Razlika koju dobijete je pokazatelj oznake, tačnije slova, koja vam veličina korpe treba.

Кada kupujete grudnjak vodite računa da uzmete onaj koji ima i adekvatan broj i slovo. Primera radi. Ako vam je obim ispod grudi 76 cm, a obim na sredini grudi 90 cm. To znači da treba da kupite veličini grudnjaka 75 B.

korpice

Napomena: Ipak treba imati na umu da različiti proizvođači mogu da imaju različite mere, te je najbolje da grudnjak probate kada god je to moguće pre kupovine.

 

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker