fbpx
Nega trudnice

Akne u trudnoći

Prirodna sredstva za uklanjanje akni

Obzirom da je korišćenje sredstava u trudnoći veoma ograničeno, možete probati da ih umanjite sa nekim prirodnim sredstvom:

  1. Na tupfer sipajte malo nerafinisanog jabukovog sirćeta i njime pokupite višak masnoće sa lica. Možete napraviti i prirodni tonik tako što ćete ¼ jabukovog sirćeta pomešati sa ¾ destilovane vode. Čuvajte u dobro zatvorenoj bočici i koristite svako veče posle umivanja, a pre nanošenja kreme za lice.

  2. Iscedite malo limuna na komadić vate, zatim to nanesite na akne i ostavite da odstoji 10 minuta, a nakon toga isperite. Isto možete uraditi i sa medom, samo on mora da deluje 20-30 minuta pre ispiranja.

    soda bikarbona

  3. Možete probati da bubuljicu otklonite i sa sodom-bikarbonom tako što ćete pomešati jednu kašičicu sode sa jednom vode i tu smesu nanestite da se osuši, a zatim isperite.

  4. Jednom nedeljno nanestite kokosovo ulje umesto kreme pred spavanje.

Drugi problemi na licu u trudnoći akne u trudnoći

Osim pojave akni, moguća je i pojačana pigmentacija, pa dolazi do pojave fleka na koži. Ove fleke se nekada spontatno povuku par meseci nakon trudnoće, a nekada je neophodno korišćenje nekih sredstava za uklanjanje u vidu kreme ili kozmetičnog tretmana.

Kako bi se umanjio rizik od pojave fleka, najbolje je kloniti se od izlaganja sunčenim zracima i uvek izlaziti iz kuće sa odgovarajućim zaštitnim sredstvom. Dobra pomoć za uklanjanje postojećih je vitamin c, čist serum, ali preko njega uvek morate imati zaštitni faktor, baš da tek onda ne biste dobili fleke.

Nakon trudnoće, lice će se vremenom vratiti na staro. Nemojte trošiti previše energije i nema razloga za stres i brigu, ako ne uspete tek tako da rešite problem.

Save

Save

Previous page 1 2

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker