fbpx
U poverenju

Šta uraditi da povratite staru strast?

Šta kada vam se čini da više ništa ne osećate prema partneru?

Posle nekog vremena prva strast počinje da se smiruje, a kad prođe koja godina, često se dešava da vas partner gleda prvenstveno kao drugaricu, a ne ljubavnicu. To nije razlog da se prepustite novonastaloj situaciji i kao što se neretko dešava – zapustite fizički izgled.

Načini na koje možete povratiti staru strast ako je neki od razloga…

… on je opterećen brigama i obavezama

Često opadanje seksualne želje ne znači da više ne privlačite vašeg partnera, kao što žene prvo pomisle. Brige koje partner ima, posebno ako se radi o gubitku posla i novčanim problemima, mogu narušiti njegovo samopouzdanje i dovesti do toga da izgubi želju za seksom, ne samo sa vama, nego sa bilo kojom osobom.

Potrudite se da navedete partnera da bude iskren prema vama, da razgovarate što više. Kontrolišite se i nikako nemojte praviti dodatni pritisak na partnera niti pokazivati bes. Time samo možete još više da ga odgurnete od sebe. Pričajte mu o tome kako vam je stalo do njega i da želite da učestvujete u njegovim problemima. Zamolite partnera da čuje šta vi mislite o svemu, ali i vi saslušajte njega.

Bliskost koju uspete da postignete posle ovoga i strast koja može da se probudi rasterećenjem, slična je onoj koja se među nekiom parovima dogodi posle svađe.

… on je zapao u monotoniju

Potpuno poznavanje navika, stavova, mišljenja i ponašanja vodi ka monotoniji. Ovo ne znači da vi više ne privlačite partnera, već se strast gasi iz dosade i navike. Ova situacija može da se dogodi kod oba partnera.

Počnite ponovo da se bavite zavođenjem partnera. To isto radimo i na početku veze, često i nesvesno, a onda se vremenom umorimo, steknemo nove obaveze (zajednički život, deca, kućne obaveze) i partner nam je stalno ”na oku” pa izgubimo potrebu za tim i nemamo kad da ga se uželimo.

Osim toga, žene se često i zapuste u sigurnoj vezi. Počnite opet da vodite računa da ste uvek negovani, da nosite zavodljiv veš, stavljate parfem i ne idete u iscepanoj majici uveče na spavanje.

… on prolazi kroz krizu srednjih godina

Obzirom da nivo testosterona s godinama prirodno opada, a on je glavni pokretač muškog libida, mnogi muškarci u jednom momentu pokazuju smanjenje seksualne želje. Oni u srednjim godinama počnu da sumiraju svoja životna dostignuća, fizički izgled i svoju privlačnost. Ovo je i jedan od razloga zbog kog mnogi muškarci testiraju i svoju privlačnost među mnogo mlađim osobama suprotnog pola.

Radi se o jednoj veoma psihički teškoj fazi za muškarca. Ona ne mora da znači da je on u vezi sa nekom drugom ženom, već da samo ispituje svoje granice.

Pokažite partneru da vas još uvek seksualno privlači. Upućujte mu komplimente, smešite mu se i flertujte. I ono što je bitno, ne očekujte da vam on odmah uzvrati na isti način.

Save

Midas

Related Articles

Back to top button