fbpx
U poverenju

20 najboljih prirodnih afrodizijaka

Predstavljamo vam 20 najboljih prirodnih afrodizijaka uz pomoć kojih možete pokušati da podstaknete vaš libido. Neki su možda nedovoljno efikasni, ali ukusni, a među ovih 20 sigurno ćete pronaći

Koji su najbolji afrodizijaci

Pokušavate da podstaknete svoj libido? Ova hrana može da zadovolji vaš apetit i podstakne vaše želje!

20 najboljih afrodizijaka

1. Med

U srednjem veku novopečeni mladenci su pili medovinu, fermentisani napitak od meda, kako bi pojačali želju. Danas znamo da je med izvor bora, minerala koji pomaže metabolizam estrogena, a kod muškaraca povećava nivo testosterona u krvi.

2. Rukola

Ovaj zeleniš je dokumentovan kao afrodizijak još od prvog veka, gde je opisano da je nariban i dodat peršunu i cvetu orhideje, a takođe i u kombinaciji sa kikirikijem i pistaćima. Danas se rukola koristi u salatama i sa testeninom.

3. Bosiljak

U italijanskoj kulturi bosiljak se dodaje u jelo kako bi privukao muževe svojim suprugama. Određeni sastojci bosiljka poboljšavaju cirkulaciju, što izaziva učinak “zagrevanja” u telu koji povećava osećaj senzualnosti.

4. Avokado

U kulturama Maja i Asteka ovo voće se smatralo moćnim afrodizijakom. Naučnici trvde da nam avokado pruža mnoštvo važnih hranjivih materija potrebnih za seksualnu funkciju, što uključuje beta karotin, magnezijum i vitamin E.

1 2 3 4Next page

Related Articles