fbpx
PutovanjaStil ŽivotaVesti

Izlet: Gastro Ranč Stara Kruška u Grockoj

Gastro Ranč Stara Kruška, Grocka – Često se porodice iz Beograda imaju dilemu: gde bi mogli da odu da nije previše daleko od Beograda, da sa druge strane bude potpuno van grada, da hrana bude kvalitetna i dopadljiva i deci, ali i da deci bude zabavno, a njima udobno. Upravo jedno mesto koje ispunjava sve ove kriterijume jeste Gastro Ranč Stara Kruška. Nalazi se u Grockoj, na 35 km od centra grada i pruža fantastičan pogled na prirodu i Dunav.

gastro ranc stara kruska

Gastro Ranč Stara Kruška

Ovo mesto je pre dva meseca otvorila porodica Mitrović. Posebna lepota je u tome što je cela porodica uključena u posao, svi članovi porodice rade sve sa puno pažnje i ljubavi. Svi su uložili ne samo materijalno već i svoje znanje stečeno tokom prethodnih godina. Dok je najstrariji član porodice Mitrović uglavnom zaslužen za roštilj, majka razvlači pite, mesi kolače i kuva. Deca, sin Jovan i ćerka Marija uskaču gde treba. Priključi im se i Marijin suprug, a deca trčkaraju okolo.

gastro ranc stara kruska 5

Gastro Ranč Stara Kruška je upravo za one koji vole tu domaćinsku atmosferu i uživaju da budu deo opuštene atmosfere u kojoj će vam po svakom pitanju izaći u susret.

Gde se nalazi Gastro Ranč Stara Kruška?

Ranč se nalazi u samom srcu Grocke, ukoliko idete iz pravca Beograda, kada budete u centru naselja Grocka, iako vas Gugl mapa vodi direktno na Majevičku ulicu koja je jednosmerna iz suprotnog pravca, vi zapravo skrenite u Lole Ribara, jednu ulicu ranije i nakon 50-ak metara videćete putokaz za Majevičku ulicu. Preko puta restorana u ulici je Rančićeva kuća – centar za kulturu Grocka. Ceo taj deo malih uličica je sačuvan gotovo dva veka. Ne brinite što je ulica uska, jer ćete se sa jedne strane bez problema verovatno i parkirati.

gastro ranc stara kruska 14

Dvorište ima delom lep pogled na Grocku i sa jedne strane Dunav do kog takođe možete prošetati kad ste već ovde. Šetalište je veoma široko i lepo uređeno, a i centar Grocke vam je blizu. Od restorana do Smedereva ima 19 kilometar, ako planirate celodnevni izlet i možda obilazak Smederevske tvrđave.

gastro ranc stara kruska 4
Pogled na Dunav iz dvorišta – Gastro Ranč Stara Kruška

Hrana i piće

Kao što sam već spomenula, porodica Mitrović je svo svoje stečeno znanje uložila u ovaj posao. To se posebno da primetiti kada je izbor menija i karta pića u pitanju. Meni nije previše obiman, ali je to iz razloga što se sve i uvek sprema isključivo sveže i izvrsnog je kvaliteta. Na meniju je stalno teleća čorba i domaća pita sa sirom.

gastro ranc stara kruska 12

Pored toga, treba napomenuti da ova porodica dolazi iz Leskovca, pa ako ste ljubitelj roštilja Gastro Ranč Stara Kruška je pravo mesto za vas. Ne morate da idete do Leskovca da biste jeli fantastične uštipke koji su malo ljuti, a deca će biti oduševljena ćevapima ili belim mesom. Pored toga uvek je u ponudi i jelo dana, kao i čuvena leskovačka mućkalica.

Deserti su domaći i možete birati krofne, palačinke, tulumbe ili ono što je tog dana dostupno za degustaciju, ali i da se zasladite. Nama su sasvim dovoljni bili preukusni kolačići uz tursku kafu punjeni fantastičnim džemom.

leskovački roštilj gastro ranc stara kruska

Jovan Mitrović je po profesiji somelijer, te će vam dati sjajnu preporuku za izbor vina, koje dolazi iz vinarije Mitrović, članova njihove familije. A kako zet dolazi iz Turske, bićete u prilici da pijete i originalnu tursku kafu, serviranu na autentičan način.

gastro ranc stara kruska 1

Za naredno proleće i leto, tek imaju velike planove kako da deci boravak učine zabavnijim, a tu su i povremene muzičke večeri za starije. Kako kapacitet prostora nije preveliki, najbolje je da se obratite za više informacija, rezervaciju i drugo možete obaviti na njihovom Instragram profilu: Gastro Ranč Stara Kruška

Objavljen: 14. novembar 2022. godine, ažuriran: 7. avgust 2023. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button