Mekane projice sa sirom
Priznajem, ako zamišljam idilične večere, to bi uvek sadržavalo momenat kako klinci sa zadovoljstvom jedu neke mafine, projice i slično.
U stvarnosti, te akrobacije u kuhinji mi najteže idu – po pravilu svako isprobavanje ovih recepata bi se završilo nekim nejedivim.
Stoga, ako verujem u neke recepte, to su svega opcije. A jedna od njih je ovaj recept za mekane projice sa sirom.
Recept je podložan izmenama (na primer, umesto sitnog sira, može da se koristi feta), a od ove količine dobijem oko 25 projica srednje veličine.
Projice sa sirom – SASTOJCI:
- 2 jaja
- 1 šolja jogurtaž
- šolje kukuruznog brašna
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 kk soli
- 1/2 kk praška za pecivo
- 300g sitnog sira
Ulupati jaja, dodati jogurt i ulje, pa dodati suve sastojke i na kraju, sir. Sve ujednačiti.
Sipati u kalupe i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (kad počne da žute). Kad sipamo u kalupe, ne sipamo pune, no najviše dve trećine, jer će porasti prilikom pečenja.
Lično volim i da ne sipam direktno u kalupe, već da ih obložim papirnim korpicama za mafine, pa u njima pečem.
Drugi recepti:
- Proja
- Mini projice
- Gibanica bez sira
- Voćni mafini bez šećera
- Više recepata možete naći na: @demetra.portal