Pohovana ćuretina: Pohovano ćureće belo meso
Pohovana ćuretina nije najzdravija opcija, ali je svakako veoma ukusna i nešto što može biti klasik nedeljnog ručka uz hrskavi krompir ili neki drugi prilog poput graška. Od ćuretine često beže misleći da se ukus posebno razlikuje od drugih vrsta mesa, međutim, gotovo da nema razlike između belog ćurećeg i pilećeg mesa.
Table of Contents
Sastojci:
- 700 grama ćurećih šnicli
- 3 jajeta
- oko 150 grama brašna
- so i biber
- 200 grama prezle
- po želji možete koristiti i začin za piletinu i ne morate koristiti prezlu, ako više volite pohovano bez nje
- za tiganj vam treba oko 300ml ulja ili svinjska mast (mast je zdravija opcija)
- ukoliko želite da izbegnete masnoću, pecite u rerni, ali dobro poprskajte uljem, kako bi moglo lepo da se peče.
Kako se pravi pohovana ćuretina?
Isecite ćureće belo meso na šnicle. Potrudite se da budu tanke kako bi meso bilo ukusnije i meko, a opet da ih ne lupate čekićem za meso. Svaku šniclu posolite i pospite biberom, zatim uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u prezlu.
Pržite u zagrejanom ulju dok ne porumeni sa jedne, a zatim i sa druge strane.
Još ideja za ručak možete pronaći ovde: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?