PorodicaPorodična trpeza

Kako se pravi ćušpajz od šargarepe – POSNO

Već smo objavljivali recept za ćušpajz od šargarepe sa pavlakom, ali ako postite ili jednostavno ne jedete pavlaku, evo recepta i za klasičnu verziju ovog jela.

kako se pravi cuspajz

Foto: MrsPetkovic

Sastojci:

  • 4 veće šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • peršun po ukusu
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • kašičica brašna
cuspajz od sargarepe

Kako se pravi ćušpajz?

Iseckajte sitno crni luk, a zatim i šargarepu na tanje kolutiće. Na zagrejano ulje dodajte prvo luk, kada postane providan, dodajte šargarepu seckanu na kolutiće i 2-3 minuta je samo pržite na srednjoj temperaturi. Nakon toga dodajte 1-3 čaše vode, sitno seckan beli luk, so i biber.

Ostavite na srednjoj temperaturi i povremeno mešajte dok šargarepa ne omekša, ali ne treba da se raspada. Po potrebi dodajte po malo vode tokom kuvanja, ako ispari. Kada primetite da je kuvana, razmutite kašičicu brašna u malo vode i po želji dodajte peršun, sve promešajte i ostavite još koji minut na vatri, a zatim servirajte kao prilog ili glavno jelo.

cuspajz 8

Foto: MrsPetkovic

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button