PorodicaPorodična trpeza

Gulaš sa testeninom

Na Demetri već postoji recept za juneći gulaš, te će ovaj sada gulaš sa testeninom biti od svinjskog mesa.

Ideja za današnji ručak je gulaš sa svinjskim mesom i makaronama. Možete ga praviti i u drugim kombinacijama, sa pireom, na primer. Gulaš možete praviti i sa pomešanim svinjskim i junećim mesom. Tako je možda i najukusniji.

gulas sa testeninom

Foto: MrsPetkovic

Sastojci za svinjski gulaš i testenine:

  • 500 g testenina po izboru
  • 500 g svinjskog buta u kockicama
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • oko 50 ml ulja
  • so
  • 1/3 šolje soka od paradajza
  • biber, origano i aleva paprika
  • kašičica brašna

Kako se pravi gulaš sa testeninom?

Na ulju propržite prvo sitno seckani crni luk i šargarepu. Možete ih samleti prethodno u seckalici ili sitno izrendati. Dodajte, kada se luk ustaklasti i komadiće mesa, sečene na sitnije kocke i bez žilica. Kada meso pobeli, odnosno počne da se peče, dodajte začine – biber, origano, alevu papriku, so. Zatim i sok od paradajza. Nalijte oko pola šoljice vode i ostavite da se dinsta.

Na srednjoj temperaturi dinsajte sve dok meso ne bude u potpunosti gotovo i po potrebi dodajte po malo vode, tako da meso bude sve vreme prekriveno tečnošću (ali da je ne bude previše kao supa). Kada se blago zgusne, možete dodati malu kašičicu brašna u šoljici razmućenu sa malo vode u šerpi i sve promešajte.

Kada je meso gotovo i sos se ukuva, dodajte u tu šerpu prethodno skuvane makarone po uputstvu sa pakovanja. Dodajte i jednu kutlaču vode u kojoj su se testenine kuvale i sve sjedinite. Promešajte još minut, dva i servirajte.

gulas od svinjskog mesa

Foto: MrsPetkovic

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button