Gulaš sa testeninom

Foto: MrsPetkovic
Na Demetri već postoji recept za juneći gulaš, te će ovaj sada gulaš sa testeninom biti od svinjskog mesa.
Ideja za današnji ručak je gulaš sa svinjskim mesom i makaronama. Možete ga praviti i u drugim kombinacijama, sa pireom, na primer. Gulaš možete praviti i sa pomešanim svinjskim i junećim mesom. Tako je možda i najukusniji.
U ovom tekstu:

Foto: MrsPetkovic
Sastojci za svinjski gulaš i testenine:
- 500 g testenina po izboru
- 500 g svinjskog buta u kockicama
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- oko 50 ml ulja
- so
- 1/3 šolje soka od paradajza
- biber, origano i aleva paprika
- kašičica brašna

Foto: MrsPetkovic
Kako se pravi gulaš sa testeninom?
Na ulju propržite prvo sitno seckani crni luk i šargarepu. Možete ih samleti prethodno u seckalici ili sitno izrendati. Dodajte, kada se luk ustaklasti i komadiće mesa, sečene na sitnije kocke i bez žilica. Kada meso pobeli, odnosno počne da se peče, dodajte začine – biber, origano, alevu papriku, so. Zatim i sok od paradajza. Nalijte oko pola šoljice vode i ostavite da se dinsta.
Na srednjoj temperaturi dinsajte sve dok meso ne bude u potpunosti gotovo i po potrebi dodajte po malo vode, tako da meso bude sve vreme prekriveno tečnošću (ali da je ne bude previše kao supa). Kada se blago zgusne, možete dodati malu kašičicu brašna u šoljici razmućenu sa malo vode u šerpi i sve promešajte.
Kada je meso gotovo i sos se ukuva, dodajte u tu šerpu prethodno skuvane makarone po uputstvu sa pakovanja. Dodajte i jednu kutlaču vode u kojoj su se testenine kuvale i sve sjedinite. Promešajte još minut, dva i servirajte.

Foto: MrsPetkovic