fbpx
BrakOdnosi u porodiciPorodicaU poverenju

10 jednostavnih načina da ostanete zaljubljeni jedno u drugo

Na početku veze, parovi su u euforiji i sve im je lepo i novo. Često ne vide nijednu manu onom drugom i sve što žele jeste da nađu vremena da budu zajedno. Čak im i okruženje izgleda lepše nego što su navikli. Vremenom kod svih parova stvari počinju da se menjaju i pojavljuju se izazovi. Postoje neki načini koji će pomoći da ostanete zaljubljeni jedno u drugo i posle dužeg vremena.

da ostanete zaljubljeni

Imajte na umu da ne može u kontinuitetu postojati zaljubljenost kao prvog dana. Svaka veza ima svoje faze, uspone i padove, a svaka zahteva i trud obe strane. Uspešne veze se ne dešavaju same od sebe, ako se oba partnera ne trude da ih održe. Praksa i neke dobre navike učiniće da lakše prolazite kroz bure i oluje. Naveli smo neke od načina kako da dublju ljubav i zaljubljenost održavate u svojoj vezi.

Kako da ostanete zaljubljeni u partnera?

da ostanemo zaljubljeni 2
  1. Mislim da si neverovatan/neverovatna! – Pokažite svom partneru da mislite na njega. To se naravno podrazumeva, ako ste u vezi i/ili delite dom, ali važno je da ipak to izgovorite. Koliko god bili zajedno ne treba da očekujete da partner čita vaše misli. Izgovorite ono što i mislite.
  2. Hvala ti! – U porodici, a posebno među partnerima u dugoj vezi, mnoge stvari se podrazumevaju. Ipak, nikada ne treba da prestanete da se zahvljaju
  3. Danas izgledaš odlično! – Oboje starite i komplimenti sada znače više nego ikada. Verovatno se borite sa kilogramima koji se polako povećavaju s godinama. Želite da čujete nešto pozitivno i da kažete nešto pozitivno – nemojte se ustručavati! Istraživanja pokazuju i da davanje komplimenata čini da se osećamo bolje. Izvor: SpringerLink S godinama ćete uživati i u unutrašnjoj kao i spoljašnjoj lepoti svog partnera. Više: 15 minuta za dobro raspoloženje
  4. Bez obzira te volim! – Kada vaš suprug/supruga pogreši, možda će to biti teško za oboje. Kada mu kažete da ga volite bez obzira na tu grešku, bolje će se osećati. I mi odrasli imamo potrebu da budemo voljeni, čak i ako ponekad činimo greške. Opraštanje čini da se i sami osećamo bolje. Većina parova provodi godine pokušavajući da promeni partnera, međutim, treba da budu svesni da se fundamentalne razlike neće promeniti. Time gube vreme i nanose štetu svome braku. Umesto toga, treba da težite toleranciji i prihvatanju.
  5. Ići ću sa tobom! – Možda niste ljubitelj sportske utakmice ili pozorišta, ali nekada je dobro da budete otvoreni za nova iskustva, a pre svega da podržite partnera. Vaša podrška pokazuje da ga dovoljno volite da ćete odvojiti vreme da uradite nešto što njemu znači.
  6. Proći ćemo kroz ovo zajedno! – Kada prolaze kroz težak period poput prirodnih katastrofa, rata, smrti bliske osobe, gubitka posla, finansijske krize ili velikog zdravstvenog problema parovi treba da su tu jedan za drugog. Važno je uveriti partnera da oseća vašu ljubav i da ćete biti uz njega bez obzira na sve. Ova vrsta podrške je ključ za trajnost veze jer često može biti i sasvim suprotna. Negativni događaji često ojačavaju vezu jer par shvata da ne može više bez svog partnera.
  7. Razumem te! – Kada ljubav traje već duže vreme, umemo da prepoznamo mnoge stvari kod partnera. Iznova po nešto otkrivamo, učimo i nekad pravimo kompromise. Važno je da saslušate partnera, ako na primer ima problem na poslu. Da mu kažete da ga razumete, a ne da vam se podrazumeva da će on to znati.  
  8. Kako mogu da ti pomognem? – Jedna od osnovnih stvari pokazivanja ljubavi jeste da stavite tuđe potrebe ispred svojih. Ovo ste navikli da radite za decu. Ali, koliko često to uradite zbog partnera? Setite se da povremeno pitate partnera šta možete da učinite za njega i da li nekako možete da mu pomognete.
  9. Tu sam za tebe! – Jedna od najboljih stvari kada imate partnera jeste što imate na koga da se oslonite. Podsetite supružnika ili partnera da ste tu za njega i da može da se osloni na vas. Partnerstvo je kada uvek jedno drugome „držite leđa“.
  10. Volim te! – Toliko jednostavno i toliko često slušamo kako se ljudi i nepoznatima obraćaju sa ljubavi, mila, draga i slično. Sa druge strane, dugogodišnji partneri sve ređe jedno drugome govore da vole onog drugog. Jednostavno „volim te“ sadrži mnogo toga u te dve reči.

Kako da ostanete zaljubljeni?

da ostanete zaljubljeni
Kako da ostanete zaljubljeni?

Ne dozvolite da prođe jedan dan, a da ne kažete partneru neku od ovih stvari. Vremenom se partneri udalje baš zato što odlažu probleme i vezu potisnu drugi prioriteti. Potrudite se da se jedno vreme svakodnevno držite neke od ovih fraza i videćete koliko ćete se imati bolji odnos i komunikaciju sa partnerom.

Navedeni primeri i načini odnose se na veze u kojima nema većih problema. Podrazumeva se da ne treba trpeti bilo kakav vid nasilja u porodici i da to treba prekinuti bez odlaganja.

Objavljen: 6. mart 2023. godine, ažuriran: 20. mart 2023. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button