fbpx
Običaji i proslave

Praznični filmovi za uživanje

Zimski praznici su sve bliži. Ovo je sjajno vreme da se podsetite nekih „večitih“ klasika:

1.    Čudo u 34. ulici (Miracle on 34th Street – 1947.)

Nezaboravna scena u filmu u kojoj džakovi puni pisama uvere sudiju da je Kris Kringl pravi Deda Mraz. Ovaj film ima pravi praznični duh zbog akcenta na dobrotu, radost i ljubav naspram materijalnih stvari. (Pogledajte više na IMDB)

 http://www.youtube.com/watch?v=-ce_op2qG24

2.     Divan život (It’s a Wonderful Life – 1946.)

Zašto? Svi smo imali taj trenutak u životu kada se pitamo zašto smo ovde i da li smo stvarno bitni. Srećom, odgovor je „da“. (Pogledajte više na IMDB)

3.    Božić Čarli Brauna (A Charlie Brown Christmas – 1965.)

Zašto: Tu je ta tužan vrećasta jelka od šljokica i svatlucavih svetala i Linusov govor o „pravom smislu Božića“. (Pogledajte više na IMDB)

4.    Sneško Belić (Frosty the Snowman – 1969.)

Zašto: Sa svojim klipom kukuruza i nosom od dugmeta, srećna razugrana duša nikada ne propusti da vam donese novogodišnje raspoloženje. (Pogledajte više na IMDB)

5.    Božićna priča (A Christmas Story – 1983.)

Zašto: Da, to je predvidljivo, ali ima nešto čarobno videti nesavršen Božić koji se završi na pravi način. (Pogledajte više na IMDB)

6.   Hotel Holidej In (Holiday Inn – 1942.)

Zašto: Dve reči – Bing Krozbi. Samo pravi Skrudž može da odoli njegovoj iz srca izvedbi pesme „Beli Božić“ („White Christmas“). (Pogledajte više na IMDB)

7.    Rudolf – irvas crvenog nosa (Rudolph the Red-Nosed Reindeer – 1964.)

Zašto: Zato što slavi individualnost i nekoliko stvari koje su više nego čarobane kao tolerancija. Plus, to su slatki mali irvas, vilenjak koji želi da bude stomatolog i bariton Barla Ajvsa. (Pogledajte više na IMDB)

Reklame

Related Articles

Back to top button