fbpx
Pitajte ginekologa

Vanmaterična trudnoća i injekcija Methotrexat

Oporavak posle vanmaterične trudnoće

Poštovana dr Aleksandra,

Zanima me nešto u vezi vanmaterične trudnoće. Imala sam je prošli mesec. Nije rađena operacija, već sam dobila Methotrexat injekcije, dva komada. Prvu sam dobila 17.09. i posle nje sam imala kao neku slabiju menstruaciju. Drugu dozu sam dobila 19.09 i od tada je bila jako slaba ima je, pa nema. I jak bol u desnoj strani i nazad u leđima. Imala sam i problem sa stolicom. Beta je bila 180 – 24.09, a juče 33.21. Ja i dalje nekako krvarim, ali ništa slično mojim menstruacijama. Sve je oskudno i bude jedan dan, jedan ne. Zanima me da li je to normalno? Odužilo mi se nešto, pa ne znam da li to tako treba? Izvinjavam se na malo dužem pitanju.

Hvala na odgovoru!

Odgovor ginekologa:

Poštovana,

Kod vanmaterične trudnoće koja se tretira Metotrexatom simptomi koje si mi opisala se mogu javiti. Bitno je da ti beta adekvatno pada, što vidim iz priloženih rezultata. Mislim da treba da ponoviš betu još jednom i javiš se na kontrolu svom ginekologu. Sve u svemu verujem da će na kraju sve biti uredu.

S poštovanjem,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja Sandri možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

Pročitajte još:

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button