fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Terapija Fluomizin zbog bakterija u trudnoći

Pitanje čitateljke vezano za je to što joj je data terapija Fluomizin zbog bakterija u trudnoći.

Pitanje: Streptokoke i entoerokokus u vaginalnom brisu

Poštovana Aleksandra,
Molim Vas za mišljenje. Trudnica sam, 17. nedelja. Prvi put u životu imam ovakav nalaz vaginalnog brisa (inače na 6 meseci idem kod ginekologa).
1. Streptococcus agalactiae(grupa B) – mali broj
2. Enterococcus sp. – mali broj
Terapija mi je data Fluomizin vaginalete 6 dana.

Da li mislite da je potrebno još nešto, antibiotik? Kako se dobijaju ove bakterije? Kako i koliko brzo se leče? Da li se vraćaju? Da li postoji neki prirodno lek koji mogu uz ove vaginalete da uzimam? Da li može bebi nešto da bude dok je u stomaku? Mnogo sam se uplašila.
Hvala mnogo na bilo kakvom savetu.

Pozdrav,
Dragana

Odgovor ginekologa: Terapija Fluomizin

Draga Dragana,

Mislim da treba da završiš propisanu terapiju i da nakon nje ponoviš briseve, pa ako bude potrebno da se koriguje terapija po novom antibiogramu. Prouzrokovači koje si mi navela su svakako bili u malom broju, tako da mislim da nema razloga za zabrinutost, a ni razloga da samoinicijativno uzimaš neku drugu terapiju. Enterokok spada u prirodnog stanovnika debelog creva, a pošto je taj organ anatomski blizak vagini dešava se da se nađe u brisu i vrlo često ne moraš imati simptome. Nemoj da se plašiš mislim da će sa bebom i sa tobom sve biti u redu.

terapija fluomizin

Veliki pozdrav.

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo nove odgovore ginekologa na vaša pitanja!

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

Pročitajte:

 

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button