fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Oskudna menstruacija

Pitanje za ginekologa žene koja se porodila pre 20 meseci ali je oskudna menstruacija i dalje prisutna.

Pitanje:

Poštovana,

Nakon prvog porođaja, pre 20 meseci, sve je bilo u redu do sada. Sada je oskudna menstruacija. Imam je čisto da se isprlja uložak i tako 7 dana. Nakon toga, do sledeće menstruacije imam često probadanje u donjem delu stomaka. Koliko sve ovo može biti ozbiljno?

endometrioza i plodnost

Odgovor ginekologa: Oskudna menstruacija

Draga Nevena,

Jasno mi je iz napisanog da si se uplašila, ali mislim da treba da odeš na pregled i ultrazvuk kod svog ginekologa.
Na osnovu podataka koje si mi dala ne mogu precizno da kažem o čemu se radi već samo da iznesem eventualne mogućnosti o čemu bi moglo biti reč. U obzir dolaze zapaljenjski procesi u maloj karlici, hormonskog disbalans, ponovna trudnoća /u materici ili čak i vanmaterična/ itd. Ne pišem ovo da bi te uplašila naravno, ali svakako treba da odeš na pregled ginekologu i eventualano uradiš BHCG, krvnu sliku i CRP za početak, te sa tim rezultatima odeš lekaru.

Oskudna menstruacija

S poštovanjem,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo nove odgovore ginekologa na vaša pitanja!

b taurunum 728 x 90

Pročitajte još:

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button