fbpx
Pitajte ginekologaPitajte Stručnjaka

Šta kada se pojavi krv tokom odnosa?

Čitateljka Demetre je zabrinuta i postavila pitanje a odnosi se na to šta kada se pojavi krv tokom odnosa ginekologu.

Pitanje:

Blago krvarenje na početku trudnoće

Poštovana doktorka,
Imam 32 godine, nisam rađala niti bila trudna. Od prvo pregleda imam ektopiju na grliću koja se prati i svi nalazi – ultrazvuk, kolposkopija papa su bili uvek uredni. Poslednji papa je rađen pre nešto manje od godinu dana, svakako planiram pregled, ali me je užasno uplašila sasvim mala količina rozikaste krvi u sekretu nakon odnosa. Nikad mi se pre to nije desilo.

Odnos je bio u vreme kad treba da dobijem menstruaciju (nisu ciklusi u dan uredni, ali već je svakako i po svim simptomima vreme). Krvarenje nakon odnosa se povezuje sa rakom grlića materice. Da li, s obzirom na uredan papa test pre manje od godinu dana, postoji i neka druga, manje strašna mogućnost?
Hvala unapred.
Pozdrav,
Nina

Odgovor ginekologa: Šta kada se pojavi krv tokom odnosa?

Redovno idete na kontrole, tako da ne verujem da je u pitanju najstrašnija opcija. Imali ste odnos u vreme menstruacije, tako da je krvarenje koje se pojavilo najverovatnije bilo sa tim povezano. Jedno postkoitalo krvarenje najčešće ne može ukazati na karcinom grlića materice.

Šta kada se pojavi krv tokom odnosa
Šta kada se pojavi krv tokom odnosa –

Foto: Canva & Demetra

Pozdrav,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo nove odgovore ginekologa na vaša pitanja!

image

Pitanje objavljeno: jun 2020. godine

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button