fbpx
Pitajte ginekologa

Kontaceptivne pilule tokom dojenja

Da li su pilule za kontracepciju dozvoljene tokom dojenja?

Dobar dan.

Zanima me da li smem da pijem kontracepciju dok dojim? Porodila sam se pre 5 meseci carskim rezom. Da li smem da koristim vaginalete, jer mislim da imam bakterijsku vaginozu zbog mirisa ribe?

Hvala, srdačan pozdrav!

Bojana

Odgovor ginekologa:

Draga Bojana,

pošto si još u fazi dojenja, što iz sveg srca podržavam, mislim da treba da koristite druge metode zaštite. Trenutno je najbolje prezervativ, a da sačekaš sa uvođenjem kontracepcije kad završiš sa dojenjem. Vaginalete svakako možeš koristiti i u toku dojenja, ali bi trebala da odeš i uradiš bakteriološke briseve vagine i grlića i eventualno test na bakterijsku vaginozu, pa tek onda, ako je potrebno započneš terapiju uz konsultaciju sa svojim ginekologom.

S poštovanjem,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja Sandri možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Pročitajte još:

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles