fbpx
NutricionistaPitajte Stručnjaka

Ishrana kod reumatoidnog artritisa

otporni skrob

Čitateljka zanima ishrana kod reumatoidnog artritisa, obzirom da ima taj zdravstveni problem i obratila se dr Olgi za savet i sugestije.

Pitanje: Reumatoidni artritis i ishrana

Poštovani, Imam reumatoidni artritis. Da li možete da mi preporučite ishranu? Zanima ne šta bih mogla da jedem za sva tri obroka – doručak, ručak i večeru. S poštovanjem,

Mara

pitajte nutricionistu 1

Odgovor nutricioniste: Ishrana kod reumatoidnog artritisa

Poštovana,

Svakako je najbolje da, ako imate hronično stanje, imate i individualni pristup ishrane. Nekim pacijentima namirnice sa laktozom i glutenom pogoršavaju upalne procese pa ih treba izbegavati.
Svakako su opšte preporuke da konzumirate više vlakana. Za doručak možete jesti ovsene, ražane ili ječmene pahuljice. Za ručak imajte dva puta nedeljno ribu sa varivom zbog omega 3 masnih kiselina. Večera bi trebalo da bude lagana poput hleba i jogurta.

Srdačan pozdrav,

Ishrana kod reumatoidnog artritisa

Dr Olga Ličina, klinički nutricionista 

Dr Olga Ličina je autor bloga Jedi zdravo, a možete je pratiti i na Instagramu.

Nutricionisti pitanja možete postaviti i putem mejla: nutricionista@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Reklame

Dr Olga Ličina

Olga Ličina je doktor medicine i klinički nutricionista sa iskustvom od preko 10 godina izrade individualnih nutritivnih planova kod različitih zdravstvenih problema, kao i problema viška kilograma. Poslednjih par godina fokusirana je na odnos između emocija i hrane koje dovode do emotivnog prejedanja. Tvrdi da nijedna hrana nije zabranjena i da je u životu najbitniji balans i umerenost.

Related Articles

Back to top button