fbpx
NutricionistaPitajte Stručnjaka

Gojenje nakon prestanka pušenja

Poštovani,

Potreban mi je savet. Prestala sam sa pušenjem pre oko godinu dana. Za to vreme, ugojila sam se 3 kilograma. Visoka sam 163 centimetra, a trenutno teška 60 kilograma. Meni je idealna težina 57 kilograma. Zanima me kako da ubrzam metabolizam? Uopšte ne jedem mnogo, a imam ta 3 kilograma viška. Da li će se vremenom to vratiti u normalu?

Srdačan pozdrav,

Ana

Odgovor nutricioniste

Poštovana Ana,

Pre svega, četitam na dobroj odluci i odvikavanju od pušenja. I sami sigurno znate koliko je pušenje štetno. Često se dešava da se, nakom prestanka pušenja, poveća potreba za unosom hrane, grickanje, i da se doda koji kilogram. Da bi se rešili ta 3kg koji Vas muče, morate napraviti male izmene u navikama. Napravite 4-5 obroka sa razmakom od najmanje 3 sata, a nešto više o tome kako da menjate svoje navike možete pročitati ovde.

Srdačan pozdrav,

Jasmina Mitrić, nutricionista

Vaša pitanja možete poslati na nutricionista@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Reklame

Jasmina Mitrić

Ja sam Jasmina Mitrić, nutricionista.Već 10 godina radim na planiranju kolektivne ishrane i savetovanju ljudi o zdravim namirnicama, zdravoj ishrani i ukusnoj hrani.Potrudiću se da ti objasnim zašto je važno da se hranimo zdravo, koje nam namirnice u tome mogu pomoći, i kako da ih pripremimo tako da sebi i drugima serviramo zdrave, a ukusne obroke.

Related Articles

Back to top button