fbpx
Nutricionista

Gojenje nakon prestanka pušenja

Poštovani,

Potreban mi je savet. Prestala sam sa pušenjem pre oko godinu dana. Za to vreme, ugojila sam se 3 kilograma. Visoka sam 163 centimetra, a trenutno teška 60 kilograma. Meni je idealna težina 57 kilograma. Zanima me kako da ubrzam metabolizam? Uopšte ne jedem mnogo, a imam ta 3 kilograma viška. Da li će se vremenom to vratiti u normalu?

Srdačan pozdrav,

Ana

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Odgovor nutricioniste

Poštovana Ana,

Pre svega, četitam na dobroj odluci i odvikavanju od pušenja. I sami sigurno znate koliko je pušenje štetno. Često se dešava da se, nakom prestanka pušenja, poveća potreba za unosom hrane, grickanje, i da se doda koji kilogram. Da bi se rešili ta 3kg koji Vas muče, morate napraviti male izmene u navikama. Napravite 4-5 obroka sa razmakom od najmanje 3 sata, a nešto više o tome kako da menjate svoje navike možete pročitati ovde.

Srdačan pozdrav,

Jasmina Mitrić, nutricionista

Vaša pitanja možete poslati na nutricionista@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Dr Olga Ličina

Olga Ličina je doktor medicine i klinički nutricionista sa iskustvom od preko 10 godina izrade individualnih nutritivnih planova kod različitih zdravstvenih problema, kao i problema viška kilograma. Poslednjih par godina fokusirana je na odnos između emocija i hrane koje dovode do emotivnog prejedanja. Tvrdi da nijedna hrana nije zabranjena i da je u životu najbitniji balans i umerenost.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker