fbpx
Ishrana deteta

Koje namirnice se mogu dati bebi uzrasta 9 do 12 meseci

Spisak namirnica koje se bebi mogu davati od 9 do 12 meseci obuhvata gotovo sve namirnice koje su preostale. Samo nekoliko stvari će ostati za drugu godinu, kao što su med, dodavanje soli ili kravlje mleko. Beba bi do sada trebalo da ima bar 3 obroka, a sa devet meseci se uvodi četvrti obrok. Uz to, majčino ili adaptirano mleko je i dalje osnovna i neophodna namirnica za svaku bebu, a hrana je dopuna tokom celo prve godine. Tačnije hrana menja bebine podoje (ili adaptirano mleko) u obimu u kom to beba želi.

Spisak namirnica za bebu od 9 do 12 meseci

Dete sa devet meseci već jede sve grupe namirnica, uključujući jaja, ribu i mlečne proizvode, a sada je vreme da se uključi i većina preostalih namirnica u bebinu ishranu.

Voće za bebu od 9 do 12 meseci

Beba sada jede sirovo voće, verovatno kao užinu i već je u stanju da sve jede u komadićima, čak i samostalno. Ovih meseci joj ishranu možete obogatiti i namirnicama poput šumskog voća (sa izuzetkom jagoda):

uvođenje čvrste hrane bebi od 9 do 12 meseci

Midas
1 2 3Next page

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button