fbpx
Ishrana deteta

Koje namirnice se mogu dati bebi uzrasta 6 do 9 meseci

Uvođenje hrane za neke bebe će tek sada početi, kod beba uzrasta 6 do 9 meseci. Ako vaša beba do sada nije jela čvrstu hranu, vratite se prvo na spisak namirnica za bebe 4 do 6 meseci.

Bebe koje su već jele osnovne namirnice, u ovom periodu će obogatiti svoj izbor hrane. Prvenstveno je važno da sada, zbog potencijalnog pada gvožđa, jer su se mamine zalihe iz trudnoće potrošile, počnete da dajete bebi meso. Uz mesne obroke davaćete i povrće, a ubrzo će beba imati i voćnu užinu. Idealno je da bebi uvodite po jedan novi obrok mesečno, kako bi do prvog rođendana imala 3 obroka i dve užine.

Uvođenje hrane bebi od 6 do 9 meseci

Verovatno će još neko vreme biti potrebno da pravite pire uz pomoć nekog aparata – štapni misker, seckalica, aparat za kuvanje bebama. Važno je da obratite pažnju da beba ne pokaže alergijsku reakciju, pa stoga uvodite jednu po jednu namirnicu na svaka tri dana.

Napomena: Novu namirnicu kasnije ne morate davati samu, već pomešanu sa namirnicom koju je beba već jela 3 dana i na nju nije pokazala alergijsku reakciju.

Spisak namirnica za bebu 6-9 meseci

Žitarice za uzrast od 6 do 9 meseci

Bebama je od šest meseci dozvoljeno da unose gluten, štaviše pojedine studije su pokazale da je odlaganje uvođenja glutena posle osam meseci kontraproduktivno. Stoga nakon uvođenja pirinča i kukuruza, sada možete davati i:

  • pšenica
  • ovas
  • ječam
  • raž
  • heljda
  • spelta

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Pogledajte:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker