fbpx
Oprema za bebe

Prva kupovina stvari za bebu (3.deo)

 

U prethodna dva dela smo naveli šta vam je potrebno za opremanje bebinog kutka, od kreveca do bebi alarma. U ovom delu navodimo šta će vam biti potrebno da vaša beba bude sita, čista i zadovoljna.

 

Hranjenje, kupanje i nega novorođenčeta

Hranjenje bebe

·Flašice za mleko, vodu i čaj

Za početak kupite 2 male flašice da ih imate za svaki slučaj, to će vam u prvom momentu biti dovoljno za vodu i čaj, ali i za mleko za prvih par dana dok još ne dokupite. Ako budete davali dohranu bebi, što nije redak slučaj tokom prvih dana, potrebno je da kupite još 2 flašice, možete i veće (od 250ml), jer će vam ubrzo i one trebati. 

·Cucle (lančić za lažu i kutijica za odlaganje)

Biće vam potrebne najmanje dve cucle, jedan lančić za lažu i jedna kutijica za odlaganje. 

·Kašičice za lek

Kupite obične silikonske kašičice, kako biste izbegli da povredite nežnu bebinu usnu duplju metalnom kašičicom. Pri kupovini birajte one najmanje veličine. Vremenom ćete ih koristiti i kod uvođenja čvrste hrane. 

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

·Špric za merenje doze leka

Potreban je mali špric od 5ml, kojim ćete precizno dozirati bebin lek. Ukoliko budete imali problem da lek dajete na kašičicu, probajte da to uradite direktno iz šprica.

  • Portikle

Obzirom da bebe često bljuckaju, najbolje je da im stavljate portiklu, kako ne biste svaki čas morali da ih presvlačite. Za početak kupite najmanje 10 komada. 

·Prostor/ polica za bebino posuđe

Odredite mesto u kuhinji gde ćete držati bebino posuđe, da li će to biti tacna, plastina činija ili neki stalak, potpuno je nebitno. Bitno je da oprano bebino posuđe bude na čistom i suvom mestu.

Napomena: Većina stvari vezanih za flašice, a posebno grejač i termos, biće vam potrebni samo ako ne budete dojili bebu. I tada postoji opcija da vodu grejete u mikrotalasnoj pećnici, a danas čak postoje i aparati nalik onim za kafu koji sami prave formulu za bebu.

·Četka za pranje flašica

·Sunđer za pranje bebinog posuđa

·Sterilizator

Možete kupiti sterilizator koji je samostalani uključuje se u struju ili sterilizator prilagođen za mikrotalasnu rernu. Posebno ukoliko budete spremali dohranu, biće vam lakše da u njemu držite uvek sterilisane flašice i ne gubite vreme na prokuvavanje istih svaki dan. U njemu možete sterilisati i laže, silikonske kašikice, glodalice.

·Grejač za flašice

·Termos za čuvanje prokuvane vode  

1 2Next page

Related Articles