fbpx
Oprema za bebe

Prva kupovina stvari za bebu (1.deo)

 Prva kupovina za bebu

Krevetac i dušek

Pre nego što počnete kupovinu za bebu, raspitajte se kod rodbine i prijatelja da li imaju da vam pozajme nešto od opreme ili garderobe za bebu.

  • Krevetac

Obavezno vodite računa o tome da je pravljen prema standardima i da je razmak između letvica na dozvoljenom rastojanju na kom beba može da provuče i zaglavi glavu.

Razmislite da li želite da kupite klasičan drveni ili pokretni krevetac.

Drveni krevetac

Mana drvenog kreveca je što su stranice tvrde i može da se udara, pa je poželjno da postavite ogradicu kada beba počne da se pomera.Prednost ovakvog kreveca je u tome što na nekim modelima možete skinuti prednju stranu i privući ga uz vaš krevet. Većina modela ima mogućnost da se stranica spušta i menja visina dušeka. Dok je beba mala i ne diže se, postavite ga na najviši nivo, jer će tek porođenoj mami značiti da se ne savija kada spušta i podiže bebu. Drveni kreveci postoje u dve standarde dimenzije 120cm x 60cm i 140cm x 70cm. Obratite pažnju koje su dimenzije kreveca koji ste kupili, kada budete kupovali posteljinu za njega.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Prenosivi krevetac

On je koristan jer ga možete nositi na putovanja i beba neće menjati ležaj. Takođe, postoje kreveci koji imaju dva nivoa, pa na višem možete držati bebu dok ne počne da se diže na noge. Njihova prednost je i to što će materijal ublažiti udarce.

Mane ovih krevetaca su to što nije od prirodnog već PVC materijala, zatim nisu bezbedni kao drveni i postoji izvesna opasnost od SIDS-a (Sindroma iznenadne smrti novorođenčeta). Takođe, roditelji se žale i na to da beba postaje nervozna jer vas ne vidi dobro kroz mrežu sa strane, kao kroz prostor između letvica na drvenom krevecu.

Ukoliko imate mogućnosti, ovaj krevetac je odličan izbor za dete od prve do 3 godine života.

1 2Next page

Related Articles