Sminka smokey eyes
Smokey eyes u pet jednostavnih koraka

 

Mada deluje kao vrlo komplikovana tehnika šminkanja, efekat “zadimljenog pogleda” (smokey eyes) vrlo je lako postići. Ova šminka prigodna je za veče i to za nešto glamuroznije prilike. Međutim, istu tehniku možete primeniti i za dnevnu varijantu, ali tako što ćete, umesto crne, koristiti nešto nežnije boje senke.
Za ovakvu šminku potrebno vam je:

  • Puder – na kapke i ispod njih najbolje je da stavite puder u prahu. Time ćete sprečiti da se senka kasnije sakuplja na pregibima kapaka.
  • Crna olovka za oči (kreon)
  • Crna senka
  • Bela mat ili bela sedefasta senka
  • Maskara

 

Uprljajte prste!

Mada senku verovatno uvek nanosite isključivo četkicama, ovde ćete možda morati malo da eksperimentišete – uprljajte prste! To isto rade i vešti šminkeri jer znaju da razmazivanjem senke prstima postižu mnogo bolji efekat.

1.

Očistite lice i stavite podlogu i puder u prahu na kapke.

2.

Olovkom za oči pažljivo izvucite tanju liniju uz rub trepavica gornjeg kapka. Linija ne mora da bude savršena, još ćete se baviti tim delovima očiju.

3.

Sada je na redu crna senka. Pređite najpre četkicom uz rub kapka, preko linije od olovke za oči. Drugi potez je najvažniji: osenčite pažljivo pregib gornjeg kapka kao i pojas iznad pregiba, ka obrvama. Ni ovo senčenje ne mora da bude previše precizno. Sada popravite senku – posvetlite blago ivice osenčenog pojasa ka obrvama prelazeći nežno preko njega prstima. Takođe, osenčite i donji kapak, najpre nanoseći deblji sloj senke, a onda pređite prstima preko nje kako bi je malo razmazali i ublažili ivice.

4.

Na prst ili na četkicu natapkajte malo bele senke. Nju stavite na srednji deo kapka, kao i na pojas tik uz obrve i na sam unutrašnji ugao oka. Opet prstima blago tapkajte ivice, praveći ujednačen i blag prelaz između crne i bele boje.

5.

Ukoliko je potrebno, još jednom olovkom za oči izvucite istu onu liniju tik uz trepavice. Posle svega nanesite maskaru, i to u dva do tri sloja.

Save

Booking.com