Najveće brige budućih majki

O čemu sve brinu trudnice

Hoću li stići do bolnice na vreme? Hoću li izgubiti višak kilograma posle porođaja?

Jeste li se zapitali koliko trudnica deli vaše brige tokom trudnoće? Anketa koja je objavljena 2009. godine u časopisu The March of Dimes otkriva podatke o najvećim strahovima budućih majki, sa nekim očekivanim, a i nekim iznenađujućim odgovorima. 

Najveća briga, prema ispitivanju više od 1000 žena, su urođene mane/razvojni problemi bebe. Više od 78 odsto žena je reklo da su zabrinute da njihovo dete ne bude rođeno sa nekom vrstom zdravstvenog problema.

Drugi strah budućih mama je stres - 74 odsto njih je odogovorilo da se boje da stres u njihovim životima može da naškodi zdravlju bebe.

Strah od prevremenog porođaja je bio na trećem mestu, sa 71 odsto njih koje se boje da će beba biti rođena pre vremena. 

Sedamdeset odsto njih se boji porođajnih bolova, 60 odsto je zabrinuto da neće biti u mogućnosti da doje uspešno, 59 odsto je zabrinuto oko skidanja viška kilograma posle porođaja i vraćanja na staru kilažu, a 55 odsto je bilo zabrinuto da neće stići na vreme do bolnice kad porođaj otpočne.

Čak 61 odsto njih brine oko toga šta je sigurno, a šta nije u ishrani tokom trudnoća, a vodeće namirnice koje izazivaju strah su riba i suši.

 

Save

Save

Save

Booking.com